ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, αυξάνονται όμως τα κορονοπάρτι

koronoparti patra
Υποχωρεί ο κορονοϊός στην Αχαΐα, χθες ανακοινώθηκαν μόλις 6 κρούσματα, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ασθενών, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Συνολικά, στα δυο νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας νοσηλεύονταν 78 ασθενείς.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 34 ασθενείς στις κλινικές, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και δέκα στις ΜΕΘ κορονοϊού, ενώ στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 29 άτομα στις κλινικές και τέσσερα στις ΜΕΘ.

Χθες διενεργήθηκαν 354 τεστ στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία «Ντε Μιράντα» στο στάδιο της Παναχαϊκής και βρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Ά, για τον γενικό πληθυσμό κατά τις πρωινές ώρες.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάτρας, που σπεύδουν από το πρωί στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δωρεάν self test, καθώς πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους, με το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, τα φαρμακεία της Πάτρας στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν self test μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, για μη χορηγήση δωρεάν τεστ, καθώς όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασιακές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Να σημειωθεί πως σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Στο μεταξύ δύο μεγάλα κορονοπάρτι, με περισσότερα από 2.000 άτομα διοργανώθηκαν χθες βράδυ στην Πάτρα.

koronoparti plaz2

Συγκεκριμένα, τα δύο πάρτι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Πλαζ σε δύο διαφορετικά σημεία.Το ένα  πραγματοποιήθηκε  με φωτισμό και dj και  έλαβε χώρα στην αρχή της Πλαζ, ενώ το άλλο που είχε και τη μεγαλύτερη συμμετοχή έγινε γύρω από καντίνα. Οι νέοι με ποτά στο χέρι, χωρίς μάσκες και κανένα μέτρο προστασίας, διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες και ανέβαζαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

You may also like

Comments are closed.