ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

“Πάτρα Ενωμένη”: Περιοδεία στην Ανθούπολη με καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων της περιοχής

Facebook
Twitter
Επιτόπια αυτοψία στη συνοικία της Ανθούπολης έκαναν ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς και Κώστας Σβόλης, το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Μαρία Φουρφουρή, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Ακταίου Δημήτρης Καραϊσκος και ο διαμερισματικός σύμβουλος της παράταξης στο Αρκτικό Διαμέρισμα, Βασίλης Στριφτούλιας), καταγράφοντας προβλήματα της περιοχής και αιτήματα των κατοίκων.

Την υποδοχή των μελών της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» έκανε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθουπόλεως και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντινίδης, ο αντιπρόεδρος, Βαλεντίνος Αθανασόπουλος, καθώς και πολλοί κάτοικοι.

301351797 1879611865576442 7792275878726890811 n

301023831 476461587323731 8634803936055772799 n

Κατά την αυτοψία καταγράφτηκαν τα εξής θέματα:

– Το πρόβλημα με το παρατημένο οικόπεδο απέναντι από την Τροχαία και το Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο. Πρόκειται για μία έκταση 4 στρεμμάτων που ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων και προορίζεται για πάρκο, όμως εδώ και μια διετία τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει. Ο Νίκος Παπαδημάτος ανέφερε στους εκπροσώπους των κατοίκων ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα ο χαρακτηρισμός του χώρου ως πλατεία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ συζητήθηκε και η λήψη από κοινού ενεργειών με τη Μητρόπολη Πατρών και άλλων φορέων.

– Διαπιστώθηκε ότι το οδικό δικτύου της Ανθούπολης παρουσιάζει πολλά προβλήματα, ενώ θέμα υπάρχει και με τα πεζοδρόμια που είναι απροσπέλαστα για τα ΑμΕΑ. Παράλληλα, εντοπίστηκε ένα φρεάτιο μέσα στο οδόστρωμα το οποίο ήταν ημισκεπασμένο από τσιμέντο, καθώς επίσης και ένα φρεάτιο το οποίο έχει τοποθετηθεί σε εντελώς λάθος θέση και στο οποίο δεν φτάνουν ποτέ τα νερά!

– Εντοπίστηκε, τέλος, το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει περιμετρικά της πλατείας Ανθούπολης και η αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης του χώρου, αλλά και τοποθέτησης φρεατιών για να φεύγει το νερό και να μην μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων. Ο χώρος με τις πρώτες νεροποντές, μετατρέπεται σε χείμαρρο μεταφέροντας αδρανή υλικά, πέτρες και χώματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και σπίτια με καθίζηση.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» έδωσαν συγχαρητήρια στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ανθούπολης για την εξαιρετική δουλειά που κάνει σε δύσκολες εποχές, με αποκορύφωμα τη λειτουργία των γραφείων του Συλλόγου, έναν χώρο ζωής, παιδείας, κοινωνικότητας και πολιτισμού. Ο Νίκος Παπαδημάτος παρότρυνε τους κατοίκους της Ανθούπολης να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και δεσμεύτηκε ότι η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειάζονται.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top