ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους εργαζόμενους της κοινωφελούς

1 2
Η κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορά στους πρώην εργαζόμενους Κοινωφελούς Προγράμματος Εργασίας 2020, οι οποίοι την ώρα της συνεδρίασης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.

Το Σώμα με 24 ψήφους υπέρ, ψήφισε την εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Αθανασόπουλου της παράταξης “Πρωτεύουσα Ξανά” την οποία συνυπέγραφαν οι παρατάξεις «σπιράλ», «Ώρα Πατρών» και “Νέα Πάτρα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα παρέκτασης αρμοδιότητας ώστε οι εργαζόμενοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, καθώς η λήψης προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία του Κοινωφελούς Προγράμματος (Ο.Α.Ε.Δ.) έτους 2020-21 έως ότου οριστεί δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή Πειραιώς με την φυσική παρουσία του Δημάρχου Πατρέων προς υποστήριξη των θέσεων των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ ο Δήμαρχος στη δική του τοποθέτηση, που έλαβε 20 ψήφους, αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στο οκτάμηνο της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο έληξε, να επανέλθουν για 4 μήνες και να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας.

Τα νέα προγράμματα να είναι διάρκειας 12 μηνών. Οι εργαζόμενοι να έχουν, με τη λήξη του προγράμματος, επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους.

Μισθός σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα.

Για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διεκδίκησης, έξω από το Πρωθυπουργικό Γραφείο και όπου αλλού χρειαστεί.

You may also like

Comments are closed.