ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Εντατικές προετοιμασίες για την μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής 8 Μάη προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη

Facebook
Twitter
Στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 με ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώνονται οι δράσεις προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εντείνονται οι προετοιμασίες της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ενόψει της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης την Κυριακή 8 Μάη στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας, όπου και με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στις 11 πμ, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης, αφιερωμένης στο Νίκο Μπελογιάννη, που έζησε μέρος της ζωής του στην Πάτρα και αγωνίστηκε μαζί με το λαό της, ενώ θα προηγηθούν πλούσιες εκδηλώσεις στην πόλη στην “Αγορά Αργύρη” στην οδό Αγίου Ανδρέου 112, όπου θα υπάρχει και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την Τετάρτη 4 έως την Παρασκευή 6 Μάη θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη (ανοιχτή καθημερινά 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ).

Την Πέμπτη 5 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του 12σέλιδου αφιερώματος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα στην Πάτρα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.

Την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», παραγωγής 1980 σε σκηνοθεσία του Νίκου Τζίμα.

nnlotdljpq6272726c6df36
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top