ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Ενθουσίασε η παράσταση «μυαλό ξουράφι» ΦΩΤΟ

mualo xourafi 873x432.jpg
Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στο πολυάριθμο κοινό που την παρακολούθησε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου  στην κεντρική αίθουσα των  Παλαιών  Σφαγείων (αίθουσα Καρναβαλιού) η μουσικοθεατρική σατιρική παράσταση ”μυαλό ξουράφι” της θεατρικής ομάδας ”από κοινού” της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαϊας.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία- δραματουργική επεξεργασία Φώτη Λάζαρη, ήταν βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Νίκου Τσιφόρου και εντασσόταν στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, που διοργανώνει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Πάτρα: Ενθουσίασε η παράσταση «μυαλό ξουράφι» ΦΩΤΟ

Η παράσταση αφορούσε, μια μακρινή αποκριά του ’50, όπου,  “άνθρωποι και ανθρωπάκια”, σπρωγμένα στο περιθώριο της κοινωνίας,   βιώνουν  τα βάσανα και τις χαρές της ζωής   με πολύ αστείο τρόπο μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται καίρια κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής.

Πολλοί θεατές προσήλθαν μεταμφιεσμένοι με κοστούμια  δεκαετίας του 50, εποχής στην οποία διαδραματίζεται το δρώμενο, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο αποκριάτικο γλέντι που εξελίχθηκε κατά την διάρκεια της παράστασης με την βοήθεια  ζωντανής ορχήστρας που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο  ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια  αλλά   και του  Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, σκορπίζοντας άφθονο κέφι στην αίθουσα.

Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την αποφυγή μετάδοσης covid.

Την παράσταση παρακολούθησαν,  η πρόεδρος της ΚΕΔΑΠ-Καρναβάλι Πάτρας,  κα Ήρα Κουρή, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  νομού Αχαϊας, κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αχαϊας  κ. Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαϊας κ. Σπύρος Ψαρράς, ο πρόεδρος της επιτροπής του  φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Κρήνης  κ. Κώστας Τζουραμάνης κ.α.

Έπαιξαν με την σειρά εμφάνισης:

Φώτης Λάζαρης, Γιώργος Διονυσόπουλος, Νίκος Παναγόπουλος, Δέσποινα Μάη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Παύλος Τσεκούρας, Ελένη Νταή, Κώστας Κουβαρδάς, Αγγελίνα Βγενοπούλου, Γιώτα Παναγοπούλου

και οι μουσικοί: Βασίλης Λάγιος (μπουζούκι), Παναγιώτης Γουλιμής (μπουζούκι), Κώστας Κυρίτσης (κιθάρα) και Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι).

Κατασκευή μασκών : Λαμπρινή Αναγνώστου, στον ήχο και στα φώτα: Νίκος Αντωνίου, Ελπινίκη Χασιώτη.

You may also like

Comments are closed.