ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Ενθουσιώδης η φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz & more” (ΦΩΤΟ)

dsc 5456

O χώρος των «Παλαιών Σφαγείων» της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου αποδείχθηκε τελικά «μικρός» για να χωρέσει τους φίλους της jazz, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών στην φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz&more”.

Το κοινό απόλαυσε μια σπουδαία συναυλία με την μπάντα «GeorgiosTsolis and friends» και τους τέσσερις διεθνούς φήμης μουσικούς (GeorgiosTsolis / piano – Greece , JorgeVistel / Trunpet – Cuba , FrancescoAngiuli / DoublaBass – Italy, MauroBeggio / Drums – Italy), να  το «ταξιδεύουν» στους δρόμους μιας εκ των σπουδαιότερων μορφών μουσικής έκφρασης.

Στο χώρο των «Παλαιών Σφαγείων» ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης συνάντησε τρεις  από τους πιο δραστήριους μουσικούς της ευρωπαϊκής και διεθνούς μουσικής σκηνής με σημαντικές συνεργασίες και συνομίλησαν  μουσικά στη γλώσσα της jazz πάνω σε συνθέσεις του, τις οποίες έχει δημιουργήσει ανά καιρούς για τα τρίο που έχει συνεργαστεί.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο άνοιγμα της φετινής ενότητας για την Jazz καλωσόρισε τους φίλους της μουσικής που γέμισαν το χώρο. Την συναυλία παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου Νίκος Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών της ενότητας έχει ως εξής:

27/5 Σάββατο Vasilis Kostas &LaythSidiq Duo “STEPS” Project ώρα 21.30

28/5 ΚυριακήYiorgosFakanas Group – TάκηςΠατερέλης (saxes), ΣάμμυΑμίρης(piano), ΓιώργοςΦακανάς (bass), ΜένιοςΠασιαλής (drums) – ώρα 21.30

29/5 Δευτέρα Εργαστήριο Jazz από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας – ώρα 21.30

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Ατομικό εισιτήριο (και για τις τρεις ημέρες) 20,00€

Ατομικό ανά ημέρα 10,00€. Άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών 7,00€. Ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων 5,00€. Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός είσοδος δωρεάν.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία από το σεμινάριο η Γενική Είσοδος είναι 5.00€.

dsc 5427

dsc 5491

You may also like

Comments are closed.