ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Εορτασμός Αναλήψεως στο Μιντιλόγλι

Facebook
Twitter

Η ιστορική Ιερά Μονή Αναλήψεως Μιντιλογλίου Πατρών θα πανηγυρίσει και φέτος, επί τη μεγάλη  Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, το διήμερο 1 -2 Ιουνίου 2022 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

·         Τετάρτη 1/6 :

19:00 – 20:00, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας. Θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

·         Πέμπτη 2/6

o   7:00- 10:00, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου

o   Εσπέρας: 19:00 -20:00, Μεθέορτος Εσπερινός –Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας των διαγωνιζομένων μαθητών και των ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής.  Θα προστεί ο   Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης, Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος.

 

Η ιστορική  Ιερά Μονή Αναλήψεως Μιντιλογλίου χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Αποτελεί σήμερα παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών. Βρίσκεται στην όμορφη διαδρομή Μιντιλογλίου –Παυλοκάστρου. Ο ναός ανεκαινίσθη το 1703 μ.Χ. Σήμερα διατηρείται ο ναός και τα ερείπια κελλίων και εισόδου της Μονής. Το 1799 αναγνωρίστηκε  Πατριαρχική υπό του Πατριάρχου Νεοφύτου του Ζ΄. Κατά την απογραφή του 1699 ευρίσκεται να έχει αξιόλογη  κτηματική περιουσία, αγρούς, αμπέλια και ελαιόδεντρα πολλά. Στις 18.6.1804 έγινε μεγάλη Μάχη εξωτερικά  της Μονής την κατά τον διωγμό των κλεφτών. Με την βοήθεια των καλογήρων οι περικυκλωθέντες από τους Τούρκους Κ. και Ν. Πετιμεζάς και Ι. Λυμπερόπουλος με τους άνδρες τους διασώθηκαν, διαφυγόντες μέσω του Αλισσού στα πλοία. Η Μονή υφίστατο το 1832-6, αλλά το 1835 κηρύχθηκε διαλελυμένη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top