ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Eορτασμός της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης

Facebook
Twitter

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την οφειλόμενη επισημότητα και με εντυπωσιακή συμμετοχή συμπολιτών μας, γιορτάστηκε η 81η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Την γιορτή οργάνωσαν ο Σύλλογος των Κρητών Πάτρας ” ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ”  και ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης”.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2022 έγινε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Πατρών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Διονύσιος Πλέσσας ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Πετρόπουλος, ο Διοικητής Ασφάλειας Πατρών κ. Γιάννης Αθανασόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαντώ  Κάτσιου και  τα Διοικητικά Συμβούλια και μέλη του Συλλόγου Κρητών Πάτρας “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” και του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ”, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας.

Για το ιστορικό της Μάχης της Κρήτης μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Μετά τη Δοξολογία σχηματίσθηκε πομπή με κατεύθυνση την πλατεία Όλγας. Πολυμελής ομάδα νέων με Κρητικές ενδυμασίες πλαισίωνε την σημαία του Συλλόγου Κρητών Πάτρας. Στην πλατεία Όλγας τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο των πεσόντων, με συμμετοχή της Μπάντας του Δήμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, προς όλους εκείνους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας, τον Δήμο Πατρέων και την Ελληνική Αστυνομία – Τμήμα Τροχαίας για την βοήθεια τους και, τέλος, τα Τοπικά και Κρητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που φιλοξενούν και καλύπτουν κάθε μας πρωτοβουλία και δράση.

hwdptuloma6295a3f417730
tgzzkmvhlu6295a3f424c79
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top