Πάτρα: Επανέρχεται το ∆ίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

Facebook
Twitter

Οι συνεχιζόµενες απελπισµένες εκκλήσεις για κάποιου είδους συµπαράσταση πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, υποχρεώνουν το εθελοντικό «∆ίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση», ένα χώρο συνάντησης, κοινών αναφορών και δράσεων οργανώσεων και απλών ενεργών πολιτών, µε έδρα την Πάτρα να επανέλθει, µετά από µια περίοδο περιορισµένης δηµόσιας παρουσίας, υπενθυµίζοντας και πάλι τα αυτονόητα.

Το ∆ίκτυο δέχεται καθηµερινά παράπονα πολιτών που όπως αναφέρει «βασανίζονται» καθηµερινά από την ποικίλων πηγών ηχορρύπανσης, χωρίς να µπορούν να βρουν το δίκιο τους.

Οι ίδιοι µάλιστα, περιγράφουν τον εφιάλτη του να µη µπορείς να ησυχάσεις µέρα και νύχτα, να µην έχεις αποτελεσµατική βοήθεια από τις αρχές και να έχεις, επιπλέον, ακόµη και φόβο εκείνων που σου επιτίθενται αν παραπονεθείς.

Σύµφωνα µε την έρευνα της Παγκόσµιας Οργάνωσης Υγείας «Burden of disease from environmental noise: Quantification of healthy life years lost in Europe», η ηχορρύπανση έρχεται δεύτερη (µετά την ατµοσφαιρική ρύπανση) στην κατάταξη των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία. Μετά απ’ αυτή την αναγκαία, όσο και οδυνηρή υπενθύµιση, ότι η ηχορρύπανση δεν είναι απλώς µια «όχληση» αλλά σοβαρός κίνδυνος υγείας, το ∆ίκτυο επαναλαµβάνει πως απαιτείται πραγµατικό ενδιαφέρον από τις αρχές, µέθοδος, αποφυγή προσχηµάτων και νοµιµότητα µέτρων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top