ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Επιχειρηματίες ”πήραν το νόμο στα χέρια τους” και την περιουσία τους…πίσω!

1 5
Κατά κάποιο τρόπο πήραν τον… νόμο στα χέρια τους, αν και ενημέρωσαν εγκαίρως τις αστυνομικές αρχές, μόνο και μόνο για να πάρουν ξανά στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στους ίδιους.

Ο λόγος, για συνεταίρους επιχειρηματίες της Εστίασης, οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής από ομάδα αδελφών Ρομά, όπως αποδείχθηκε, που διαμένουν στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι οι επαγγελματίες περιέγραψαν στην «Πολιτεία», κατά τη διάρκεια νυχτερινών ωρών η ομάδα των Ρομά άρπαξε περισσότερα από τρία με τέσσερα τραπεζάκια καταστήματος Εστίασης που οι επαγγελματίες λειτουργούν στο κέντρο της Πάτρας.

Μαζί με τα τραπέζια φόρτωσαν στο αγροτικό τους όχημα και περισσότερες από τέσσερις με πέντε καρέκλες, δύο πάσα και δύο σκαμπό!

Με άλλα λόγια, έκαναν… πραγματική μετακόμιση, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί και να τους εμποδίσει.

Σύμφωνα με τους δύο επιχειρηματίες, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο νυχτερινός φύλακας-τον οποίο επ’ αμοιβή φυσικά είχαν τοποθετήσει στο μαγαζί τους για να το προσέχει-είχε αποκοιμηθεί.

Τα δύο αδέλφια Ρομά φαίνεται ότι έτυχε να περνούν από το σημείο, κάτι που φάνηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της επιχείρησης.

Και έγινε αντιληπτό επειδή φάνηκε το όχημα τους να περνά, να σταματά μερικά μέτρα πιο κάτω και να κάνει όπισθεν.

Προφανώς οι επιβαίνοντας περνώντας από εκεί έτυχε να δουν ότι ο φύλακας κοιμόταν και γύρισαν για να ελέγξουν αν ήταν δεμένα τα τραπεζοκαθίσματα. Προφανώς όταν κατάλαβαν που δεν ήταν δεμένα και ότι ο φύλακας συνέχιζε να κοιμάται, σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν την «ευκαιρία».

Οι δύο επιχειρηματίες ειδοποίησαν την επομένη τις αστυνομικές αρχές. Έκαναν και γραπτή καταγγελία-μήνυση και απλά περίμεναν τα αποτελέσματα της έρευνας. Αλλά πέρασαν τρεις-τέσσερις μέρες και ουδεμία ενημέρωση είχαν. Πλέον μάλιστα είχαν αρχίσει να… ξεγράφουν από το μυαλό τους τα αντικείμενα εξοπλισμού της επιχείρησης τους.

ΚΑΙ Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Ο ένας από τους δύο επαγγελματίες έτυχε μια μέρα να περνά με το βανάκι της επιχείρησης του, από την πλατεία Ελευθερίας. «Με την άκρη του ματιού μου κατάλαβα ότι ένα από τα πάσα μας, ήταν έξω από ένα σπίτι», μας λέει.

Σταμάτησε και κοιτώντας καλύτερα διέκρινε ότι σε έναν γωνιακό προαύλιο χώρο του σπιτιού ήταν μισοσκεπασμένα και τα υπόλοιπα τραπεζοκαθίσματα του μαγαζιού του!

Ο ίδιος ειδοποίησε τηλεφωνικά τον συνέταιρό του αλλά και την Αστυνομία. Ο συνέταιρος κατέφθασε σε 10 λεπτά, όχι όμως και περιπολικό, παρότι και οι δύο περίμεναν υπομονετικά για περισσότερο από… μία ώρα!

Τελικά οι δύο επιχειρηματίες παρά τον όποιον κίνδυνο αποφάσισαν να δράσουν μόνοι. Κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα τους, πλησίασαν και άρχισαν να κουβαλούν και να φορτώνουν τα πράγματα τους.

Απειλήθηκε επεισόδιο, όταν τους αντελήφθη ένας από τους Ρομά κατοίκους του σπιτιού, ο οποίος επιχείρησε να ζητήσει εξηγήσεις. Αλλά όταν οι επιχειρηματίες του είπαν «δικά μας είναι. Μας τα κλέψατε», περιέργως ο κάτοικος ξαναμπήκε στο σπίτι, αφήνοντάς τους να πάρουν πίσω τα πράγματα…

«Κάναμε κάτι, που φυσικά δεν το συστήνω σε κανέναν. Αλλά, από την άλλη, αν δεν κάναμε το βήμα, ακόμα εκεί θα περιμέναμε. Προφανώς κίνδυνος υπήρχε αλλά όταν σου έχουν κλέψει περιουσιακά σου στοιχεία που ιδρώνεις για να τα πληρώσεις, δεν αντέχεις…», δικαιολογήθηκε ο ένας από τους συνεταίρους.

 

 

 

φωτο αρχείου

You may also like

Comments are closed.