ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Επιμένουν στο ένα και ψάχνουν τα άλλα τέσσερα Πράσινα Σημεία

Facebook
Twitter
3879819

Επιμένουν στο ένα και ψάχνουν να βρουν τα άλλα τέσσερα Πράσινα Σημεία που είναι να διαμορφωθούν στην Πάτρα, προκειμένου να ενισχύσουν τα ρεύματα της ανακύκλωσης.

Θυμίζουμε ότι το ένα Πράσινο Σημείο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση θα είναι στην περιοχή της Παραλίας. Η πρόταση αυτή βέβαια της δημοτικής αρχής δεν είχε περάσει από το δημοτικό συμβούλιο αφού είχε καταψηφιστεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης μετά από τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος όμως επιμένει και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει τις διαδικασίες, επαναφέροντας το όλο ζήτημα στο προσκήνιο. Από εκεί και πέρα σε ότι έχει να κάνει με τα άλλα τέσσερα σημεία το ένα θα είναι στο Ρίο, το άλλο στα Βραχνέικα, το άλλο στη Μεσσάτιδα και το άλλο εντός του πρώην καπποδιστριακού δήμου της Πάτρας.

Ωστόσο, δεν έχουν οριστεί οι χώροι και τα σημεία αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί, ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση των έργων αυτών. Τι είναι όμως τα Πράσινα Σημεία και πώς θα ενισχύσουν την ανακύκλωση, έναν τομέα όπου η Πάτρα έχει χαμηλό βαθμό;

Όλα αυτά τα στρώματα, τους καναπέδες, τα κομμένα χόρτα και γενικότερα αυτά που βλέπουμε στις μίνι χωματερές που έχουν διαμορφωθεί στην Πάτρα, οι πολίτες θα μπορούν να τα πηγαίνουν εκεί, αφήνοντας το καθένα στο ρεύμα που ανήκει.

Δεν πρόκειται όμως για χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλά για χώρο συγκέντρωσης και διαλογής. Αυτό είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί. Από εκεί θα διαλέγονται και στη συνέχεια θα τα στέλνουν στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα ή στο ΣΜΑ της Ξερόλακκας. Όταν με το καλό φτιαχτούν και οι δύο αυτές μονάδες…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top