ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου στα Παλαιά Σφαγεία (φωτο)

3689039
Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδύασε την ψυχαγωγία με την επιμορφωτική διαδικασία, τη συμμετοχική διεργασία και την εξάσκηση έμπρακτων τεχνικών κατασκευής Καρναβαλικής μάσκας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 30 μαθητές της Β΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού των Παλαιών Σφαγείων. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κα Μαρία Σταματάκη και κα Χαρίκλεια Κοντογιάννη.

 

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας καλωσόρισε τα παιδιά στον χώρο και κατά τη διάρκεια ξενάγησης τους συζήτησε μαζί τους δημιουργικά για την ιστορία του Καρναβαλιού και του Καραγκιόζη.

Τα παιδιά εκτός του εκπαιδευτικού εργαστηρίου με θέμα «Καρναβαλική μάσκα» συμμετείχαν και στο πρόγραμμα «Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια» που υλοποιεί το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ με την καθοδήγηση των μελών του Εργαστηρίου, της κας Λουκίας Βισίλια και της κας Μαρίας Αυγέρου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές άκουσαν την αφήγηση παραμυθιού με θέμα τους 12 μήνες του έτους, συμμετείχαν στη δημιουργική ακρόαση και στο τέλος «δημιούργησαν» και τραγούδησαν ένα τραγούδι στο πλαίσιο μουσικοκινητικού παιχνιδιού.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα Κ7 με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας animation με τίτλο «Τήλε και …αγαπημένοι-Τα ευτράπελα της τηλεκπαίδευσης» του Γιώργου Μελισσαρόπουλου.

You may also like

Comments are closed.