ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Επιστρέφει προσωρινά στα καθήκοντά της η υπάλληλος που «έπαψε» ο Δήμαρχος!

dimos patreon

Προσωρινή «νίκη» για την Διευθύντρια που έπαυσε από τα καθήκοντά της ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αφού έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Δικαστήριο διέταξε (όπως συνηθίζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων) να επιστρέψει στα καθήκοντά της μέχρι να γίνει η δίκη. «Όπως συμβαίνει και με όσους προσέφυγαν κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής τους οποίους το Δικαστήριο προσωρινά δικαιώνει μέχρι να γίνει η δίκη, οπότε τότε… θα πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε παράγοντας της δημοτικής αρχής. Ετσι σήμερα η Διευθύντρια επιστρέφει στα καθήκοντά της, όμως θα έχει «απέναντί» της την πλειοψηφία των εργαζομένων συναδέλφων της οι οποίοι… δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις μαζί της.

 

Στο μεταξύ εντύπωση προκάλεσε και η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου το οποίο είναι τριμελές και αποτελείται από δύο Διευθυντές του Δήμου Πατρέων και έναν από το Αίγιο. Μεταξύ των τριών που έκριναν την εν λόγω Διευθύντρια ήταν και η κολλητή της!

 

Όπως έγινε γνωστό το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση της διευθύντριας του δήμου Πατρέων που παύθηκε πρόσφατα από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, την έβγαλε σχεδόν …λάδι, θεωρώντας πως δεν έχει υποπέσει σε όσα παραπτώματα της προσάπτουν. Οσο για την «κολλητή» της; Εκτός του ότι την υπερασπίστηκε, είναι αυτή που έχει μπει και μάρτυρας υπέρ της σε υπόθεση μηνύσεων με άλλους συναδέλφους της από τον Δήμο. Θα πρέπει να τονιστεί πως η απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν επηρεάζει το ζήτημα της απόφασης του Δημάρχου για παύση από τα καθήκοντά της.

Εξάλλου, η ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί,  ήταν πραγματικά καταπέλτης για την διευθύντρια, που σημειωτέον ως κοινωνική λειτουργός το 2014 μετά από εισαγγελική εντολή είχε ερευνήσει την υπόθεση της οικογένειας  Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου μετά την καταγγελία για κακοποίηση της μικρής Τζωρτζίνας (10μηνών τότε) και δεν είχε εντοπίσει τίποτα επιλήψιμο…! Μάλιστα όπως η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει, συνέταξε την έκθεσή της… ένα μήνα μετά την επίσκεψή της στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη (για να κάνει αυτοψία).

Η ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί από τον Δήμο  απέδειξε ότι:

– Εχει επιδείξει κατ εξακολούθηση αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή εντός κι εκτός υπηρεσίας.

– Δεχόταν πλασιέ την ώρα της δουλειάς και περίμεναν απ’ έξω υπάλληλοι και πολίτες να εξυπηρετηθούν.

– Αποδεδειγμένα έχει καταμηνύσει ψευδώς τον αντιδήμαρχο πολιτικό της προϊστάμενο, έναν ακόμη αντιδήμαρχο, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου  και τον Δήμαρχο τον ίδιο για παράβαση της αρχής της πρόνοιας του εργοδότη.

– Ασκεί συστηματικά δημόσια κριτική στην προϊσταμένη της αρχή και συνολικά στη δημοτική αρχή  με ύβρεις (όπως και ο σύζυγος της επίσης δημόσιος υπάλληλος), και με ψεύδη.

– Κατ’ εξακολούθηση απουσιάζει αδικαιολόγητα από τους υπηρεσιακούς χώρους ευθύνης της και ψάχνουν να την βρούν.

– Ακόμη κι όταν πηγαίνει στο γραφείο της, πάει αργοπορημένη και φεύγει νωρίτερα.

– Αρνείται να εκτελέσει την υπηρεσία της ή παρελκύει της εκτέλεσης.

– Επιδεικνύει αυταρχική, ανάρμοστη και μεροληπτική συμπεριφορά κατά υφισταμένων της, έχοντας προκαλέσει ακόμη αποδεδειγμένα και υπέρταση σε υπάλληλο από το στρες, στο οποίο την υπέβαλλε με τη συμπεριφορά της.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

 

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

You may also like

Comments are closed.