ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Επιστροφή αδέσποτων στην οδό Επιδαύρου

Facebook
Twitter
Έγραψε στο περασμένο φύλλο της η «Πολιτεία» (στη στήλη του Κωνσταντίνου Φλαμή,) για την επίθεση αδέσποτων σκύλων σε διανομέα Τύπου, στην περιοχή της Λαχαναγοράς (οδός Βελεστίνου).

Ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπως μας καταγγέλθηκε, σημειώθηκε προ ημερών (νυχτερινή ώρα) και στην οδό Επιδαύρου, στην Τερψιθέα, με επίθεση -αυτή τη φορά- σε διανομέα φαγητού. Στην περιοχή υπήρχε και παλαιότερα πρόβλημα με αγέλες αδέσποτων που εκφόβιζαν τους περαστικούς.

Και, απ’ ό,τι φαίνεται το πρόβλημα επανήλθε. Η «Πολιτεία» έχει ξαναγράψει ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων έχει εξελιχθεί, πλέον, σε πεδίο διαμάχης μεταξύ Δήμων και υπουργείου Εσωτερικών.

Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αναγγέλθηκαν χρηματοδοτήσεις προς τις δημοτικές αρχές, αυτό δεν έχει αμβλύνει τις αντιδράσεις των δημάρχων, που μιλούν για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που, επί της ουσίας, μεταφέρει την αρμοδιότητα στους Δήμους, χωρίς επαρκείς πόρους και χωρίς στελέχωση των δημοτικών Υπηρεσιών μ’ ειδικευμένο προσωπικό για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων.

Μάλιστα, οι δήμαρχοι έχουν «εξεγερθεί» και για τις ποινικές ευθύνες που βαρύνουν τους αιρετούς για το ζήτημα των αδέσποτων, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με τη σύλληψη, με αυτόφωρη διαδικασία, του αντιδημάρχου Τριφυλλίας Σωτήρη Μπακούρου στη Μεσσηνία.

Και σε ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας) ζητά, εκ νέου, απ’ το υπουργείο Εσωτερικών να υιοθετήσει την πρόταση της ΚΕΔΕ και να προχωρήσει, κατ’ αρχάς, στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να «θωρακίσει» το σύνολο των αιρετών των Δήμων, «και έτσι να αποκλείσει συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου και προσαγωγές αιρετών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Η φωτογραφία στην κορυφή του άρθρου είναι της «Πολιτείας» και ελήφθη πριν λίγα 24ωρα απ’ την Ηρώων Πολυτεχνείου (στην περιοχή Ρομάντζας), με πέντε αδέσποτα σε στιγμές…ηρεμίας στο γρασίδι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top