Πάτρα: Επιτακτική ανάγκη εμβολιασμών στον Ριγανόκαμπο

Facebook
Twitter

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στην περιοχή της Εγλυκάδος με πρωταγωνιστές Ρομά. Και φυσικά λύση δεν βρίσκεται. Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας, της Περιβόλας και του Ριγανόκαμπου εκτός από το ζήτημα των κλοπών και διαρρήξεων, πλέον υπάρχει και ζήτημα υγείας!

Εκπέμπουν SOS αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμών για τους διαμένοντες στον καταυλισμό των Ρομά, τονίζοντας ότι εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όπως είναι γνωστό οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουν οι οικογένειες και τα δεκάδες παιδιά που βρίσκονται εκεί είναι άθλιες και απαιτείται να γίνονται σε συχνά χρονικά διαστήματα εμβολιασμοί προκειμένου να μειώνονται έτσι οι πιθανότητες εξάπλωσης ασθενειών.

Πόσο μάλλον στα μικρά παιδιά όπου οι κίνδυνοι μολύνσεων είναι ακόμα πιο αυξημένοι. Άλλωστε το περιστατικό με το βρέφος που νοσηλευόταν για αρκετό διάστημα στο Νοσοκομείο Ρίου και στο τέλος δεν τα κατάφερε χάνοντας τη ζωή του, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των κατοίκων.

Το βρέφος προερχόταν από τον εκεί καταυλισμό και είχε μεταφερθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ΠΓΝ Πατρών. Ο οργανισμός «Υγεία για όλους» έχει κάνει εδώ και μήνες έγγραφο στον Δήμο για να μεταβεί στον καταυλισμό και να εμβολιάσει τα ανήλικα, όμως, δεν έχει πάρει καμία απάντηση στο αίτημα του.

Ο Δήμος έχει σταματήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του «Υγεία για όλους», ενός οργανισμού που έχει εξασφαλίσει δωρεάν εμβόλια από φαρμακευτικές εταιρείες, με την σχετική έγκριση του Υπουργείου Υγείας και έχει εμβολιάσει ένα μεγάλο ποσοστό των Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς όλης της επικράτειας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top