ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: «Έψαχναν» τη σορό για νεκροψία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Facebook
Twitter
Πρωτόγνωρα περιστατικά και πίεση εξαιτίας των πολλών θανάτων από κορονοϊό συμβαίνουν στους ψυκτικούς θαλάμους των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας.

Ένα από αυτά συνέβη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Οι ιατροδικαστές είχαν λάβει παραγγελία της Αστυνομίας προκειμένου να διενεργήσουν νεκροψία-νεκροτομή σε άνδρα ο οποίος πέθανε ξαφνικά τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, το πτώμα αναζητείτο μιας και δεν είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι του γραφείου τελετών που τον παρέλαβαν από το σπίτι, μπροστά στο αδιέξοδο λόγω της έλλειψης διαθέσιμων ψυκτικών θαλάμων στο Νοσοκομείο, τον μετέφεραν σε ψυγείο του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι διαδικασίες για την ιατροδικαστική έρευνα.

Ωστόσο για να πραγματοποιηθεί αυτό θα έπρεπε να κλείσουν ραντεβού για την διακομιδή του πτώματος, μιας και οι συνθήκες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν το επέτρεπαν.

«Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, «αφού λόγω των θανάτων από κορονοϊό, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ψυκτικοί θάλαμοι στο Νοσοκομείο».

Την ίδια κατάσταση περιγράφουν και άνθρωποι από το νεκροτομείο, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση στο νεκροτομείο και να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο ιατροδικαστικό έργο.

Τελικά σε ότι αφορά στον νεκρό που αναζητείτο, μέσω ραντεβού η νεκροψία – νεκροτομή θα πραγματοποιείτο σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top