ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ερχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε super market

Facebook
Twitter
Μπορεί πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση να ανακοίνωσε νέα μέτρα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο η έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας οδηγεί την κυβέρνηση σε νέα αυστηροποίηση των μέτρων, προκειμένου να ελεγχθεί όσον το δυνατόν περισσότερο το νέο κύμα της πανδημίας που σαρώνει την Ελλάδα.

Τα κρούσματα σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ και οι σκληροί δείκτες ακολουθούν… ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες. Τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν στα σουπερμάρκετ και το λιανεμπόριο.

Έως σήμερα, οι καταναλωτές σπεύδουν στα σουπερμάρκετ με τις αποστάσεις να θέλουν έναν πελάτη ανά 2 τ.μ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, αυτό αναμένεται να αλλάξει και πλέον ένας πελάτης θα επιτρέπεται ανά 7 τ.μ., ίσως και ανά 9 τ.μ. Υπό εξέταση μπαίνει και το όριο πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως κρίσιμες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο να δούμε τους ανεμβολίαστους να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μη έχοντας την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test.

Την ίδια ώρα,  ένα ιδιαιτέρως ακραίο σενάριο, το οποίο ωστόσο θεωρείται απευκταίο, είναι οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά.

Όπως και να έχει επαναλαμβάνεται πως αυτό αποτελεί ένα ακραίο σενάριο το οποίο θα εξεταζόταν μόνο σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας έφτανε σε σημείο κατάρρευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top