ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ερχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε super market

200407004441 photo 1584953528653 503bb1c9dbf8
Μπορεί πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση να ανακοίνωσε νέα μέτρα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο η έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας οδηγεί την κυβέρνηση σε νέα αυστηροποίηση των μέτρων, προκειμένου να ελεγχθεί όσον το δυνατόν περισσότερο το νέο κύμα της πανδημίας που σαρώνει την Ελλάδα.

Τα κρούσματα σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ και οι σκληροί δείκτες ακολουθούν… ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες. Τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν στα σουπερμάρκετ και το λιανεμπόριο.

Έως σήμερα, οι καταναλωτές σπεύδουν στα σουπερμάρκετ με τις αποστάσεις να θέλουν έναν πελάτη ανά 2 τ.μ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, αυτό αναμένεται να αλλάξει και πλέον ένας πελάτης θα επιτρέπεται ανά 7 τ.μ., ίσως και ανά 9 τ.μ. Υπό εξέταση μπαίνει και το όριο πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως κρίσιμες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο να δούμε τους ανεμβολίαστους να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μη έχοντας την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test.

Την ίδια ώρα,  ένα ιδιαιτέρως ακραίο σενάριο, το οποίο ωστόσο θεωρείται απευκταίο, είναι οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά.

Όπως και να έχει επαναλαμβάνεται πως αυτό αποτελεί ένα ακραίο σενάριο το οποίο θα εξεταζόταν μόνο σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας έφτανε σε σημείο κατάρρευσης.

You may also like

186286069 4128003220592221 7457304715299550968 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ | Στα «κάγκελα» οι Εποχικοί Πυροσβέστες για την μη πρόσληψη τους – Και απαρχαιωμένος εξοπλισμός, με κράνη των 3 ευρώ και άρβυλα από το 2020!

    του Αχιλλέα Ροδίτη «Αδειασμένοι» δηλώνουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες αφού ως φαίνεται περίμεναν μάταια ...

Comments are closed.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ 1 4 e1679661689524 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ | Η “Αχαϊκή Πολιτεία” σας προσκαλεί σε Ημερίδα για την “Κλιματική Αλλαγή και την Διάβρωση των Ακτών” | Δείτε πότε και πού…

Η εφημερίδα «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ», σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με την υποστήριξη της Περιφέρειας ...