ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ – ΕΣΤΙΑΣΗ: «Έρχεται» συνάντηση με ΣΚΕΑΝΑ για νέα «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ»

estiasi tourismos

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι συνεννοήσεις για την τήρηση της τάξης για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται από τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στην πόλη, επανέρχονται στο προσκήνιο μετά το άτυπο «πάγωμα» τους από την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο της Πάτρας, τις προσεχείς ημέρες επίκειται ραντεβού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΕΑΝΑ, έτσι ώστε να ξεκινήσει ξανά, (ή μάλλον, να συνεχιστεί), η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών, από κει που είχε διακοπεί λόγω της επέλασης του Covid.

Να σημειωθεί ότι στις διαβουλεύσεις αυτές λαμβάνουν μέρος και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως, επί παραδείγματι, ο φορέας που εκπροσωπεί τους ΑμεΑ συμπολίτες κ.α., αφού σκοπός της «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ» είναι κατ’ αρχήν η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πλαίσια που να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη διέλευση ατόμων με αναπηρία και λοιπόν πολιτών. Εκτός βέβαια από την λειτουργικότητα της πόλης, βασικό ρόλο παίζει και το σκέλος που αφορά στην γενική εικόνα που εμφανίζει μέσω των καταστημάτων της.

Είναι το σκέλος, δηλαδή, που σχετίζεται με τους κανόνες περί αισθητικής, αναφορά με διαφημίσεις, ομπρέλες, τέντες κ.λπ.. «Στόχος μας είναι να υπάρχει μία ομοιομορφία και παράλληλα να διασφαλίζεται η λειτουργία της πόλης, το πέρασμα των πεζών, αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Πλέσσας. Προσθέτοντας ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι από την μια, να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, απ’ την άλλη όμως, να μπορούν και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ανεμπόδιστα, εύρθυμα, και με τρόπο που να τους επιτρέπει να είναι βιώσιμες.

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΚΕΑΝΑ

  • Τ. ΓΙΑΤΡΑΣ:

γιατρας

 

«Η συνέχιση της διαβούλευσης για την νέα «Κανονιστική» της πόλης επιβάλλεται να επισπευσθεί ώστε να έχουμε μια νέα, επικαιροποιημένη και σύγχρονη «Κανονιστική».

Για τον ΣΚΕΑΝΑ και για τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ΚΥΕ, το πλαίσιο που έχει θέσει απ την πρώτη στιγμή που συμμετείχε στην διαβούλευση, οριοθετήθηκε στο τετράπτυχο: ευνομία, ευταξία, ελεύθερη πρόσβαση, έσοδα στον δήμο.

Η τήρηση  από όλους των ορίων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με ταυτόχρονη την υιοθέτηση διαχωριστικών πρασίνου θα αλλάξει αυτόματα την εικόνα της πόλης κάνοντας πράξη την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ και όλων των πολιτών ή επισκεπτών.

Εννοείται, πως όλοι οι παραχωρούμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα πρέπει να έχουν και το αντίστοιχο οικονομικό όφελος στα έσοδα του δήμου. Η εστίαση είναι αλληλένδετη με την κοινωνική και οικονομική  ζωή της πόλης και ούτε πρέπει να εμποδίζει ούτε και να εξαιρείται από αυτή».

 

Δείτε τι ισχύει στο εξωτερικό:

2o ΕΜΑ κεντρική με ΛΕΖΑΝΤΑ που έχω γραψει μέσα 2 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0005 e1698149118105

You may also like

dytiki ellada giatros syllipsi 1024x720.jpg ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: Οι «Αδιάφθοροι» ξεσκέπασαν κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και παράνομων συνταγογραφήσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές- βραδινές ώρες της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου ...

Comments are closed.