ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ετοιμο να καταρρεύσει το γεφύρι – ΦΩΤΟ

LATSEIKA 1 768x576 1

Έτοιμο να καταρρεύσει είναι το γεφύρι από το οποίο διέρχονται καθημερινά οι τριάντα και πλέον κάτοικοι στον οικισμό Λατσέικα, στου Μοίρα Πατρών, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται εν όψει και του χειμώνα.

Το γεφύρι έχει κριθεί ακατάλληλο από μηχανικούς εδώ και αρκετό καιρό, καθώς μετά από αυτοψία στο σημείο διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί ολοκληρωτική εκθεμελίωση, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο, σε συνδυασμό και με την σοβαρή καθίζηση που έχει υποστεί ο δρόμος, λίγα μέτρα απ’ αυτό.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Μανώλης Πανόπουλος έχει καταθέσει προ μηνών αίτημα στο Δήμο Πατρέων επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση του γεφυριού, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών για την επισκευή του. Να σημειωθεί μάλιστα, πως αν το γεφύρι «πέσει» δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για τους κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πανόπουλος από τις 2 Φεβρουαρίου 2015 έχει υποβάλει αίτημα για επισκευή και ενώ από τότε πολλές φορές οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ελέγξει το συγκεκριμένο γεφύρι και το έχουν κρίνει ακατάλληλο, δυστυχώς, χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα τον Μαϊο του 2021 για να εγκριθεί το έργο και να ανατεθεί σε εργολάβο.
Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το πρόβλημα δρομολογήθηκε και θα ξεκινούσε η επισκευή του γεφυριού, πέρασε ακόμη ένας χρόνος χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό.
Ο πρόεδρος στις αλλεπάλληλες οχλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς λάμβανε συνεχώς την υπόσχεση πως το έργο θα ξεκινούσε από μέρα σε μέρα, οι μέρες έγιναν μήνες και η κατάσταση παραμένει ίδια.
Μετά από την ολοκληρωτική καταστροφή του γεφυριού οι κάτοικοι του οικισμού και ο Πρόεδρος του χωριού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και το ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους είναι πολύ μεγάλο. Όπως ανέφερε ο κ. Πανόπουλος «το γεφύρι έχει κριθεί ήδη ακατάλληλο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση δεν θα υποχωρήσει τελείως μιας και τα θεμέλιά του έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τις δυσμενείς συνθήκες του περασμένου χειμώνα. Αν δεν βρεθεί άμεσα μία λύση, το χειμώνα η εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού θα είναι αδύνατη. Φανταστείτε τι θα γίνει αν χρειαστεί να περάσει ασθενοφόρο ή οι κτηνοτρόφοι που ζουν στην περιοχή να θέλουν να μεταφέρουν τροφές για τα ζώα τους. Δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή. Ελπίζουμε να γίνει κάτι σύντομα για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

You may also like

Comments are closed.