ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Έτσι θα εορτασθεί φέτος ο Πολιούχος Άγιος Ανδρέας

ekklisia agios andreas
Με λαμπρότητα και με.. μέτρα θα γιορταστεί φέτος ο Πολιούχος της Πάτρας Άγιος Ανδρέας, με τους φορείς σε επαγρύπνηση για τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, υπό την φόβο έξαρσης κρουσμάτων.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και μετά από την περυσινή χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, λόγω πανδημίας, φέτος στο πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για την προσεχή Τρίτη 30 Νοεμβρίου, περιλαμβάνεται κανονικά η Θεία Λειτουργία και η καθιερωμένη λιτανεία στο κέντρο της πόλης, μικρότερη σε χρονική διάρκεια, χωρίς στάσεις και με περιορισμένη συμμετοχή σχολείων.

Από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου αναμένεται αυξημένη προσέλευση πιστών για να προσκυνήσουν την εικόνα και την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα.

Rapid έξω από το Ναό

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δωρεάν rapid test έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας την Δευτέρα, παραμονή της γιορτής του Πολιούχου, αλλά και ανήμερα της 30ης Νοεμβρίου.

Όποιος πολίτης το επιθυμεί, προσερχόμενος στην εκκλησία θα μπορεί να υποβάλλεται σε δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο άμεσα, να παραλαμβάνει το αποτέλεσμα και να εισέρχεται στη συνέχεια με απόλυτη ασφάλεια στο Ναό.

Πάνω απ’ όλα η δημόσια υγεία

Στη έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ενόψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα και στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ Χρυσόστομος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων και της αστυνομίας τονίστηκε η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Γιάννης Καρβέλης από την μεριά του ζήτησε τα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία” και πρόσθεσε πώς για τον έλεγχο πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού εντός του Ιερού Ναού θα πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Από την μεριά του, ο Χαράλαμπος Μπονάνος ξεκαθάρισε ότι «ναι μεν πρέπει να γιορταστεί ο Πολιούχος» αλλά χρειάζεται να εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και ό,τι προβλέπει το ΦΕΚ, γιατί τα ενεργά κρούσματα είναι πάρα πολλά και έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ».

Να υπενθυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα, για την είσοδο στους ναούς, είναι υποχρεωτικό το rapid τεστ, ωστόσο μεγάλο «αγκάθι» παραμένει, ποιός θα κάνει τον έλεγχο, εντός της εκκλησίας, καθώς εκκλησιαστικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από το προσωπικό του ναού ή την τοπική αστυνομία.

Τι θα ισχύει

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ναό θα υπάρχει αυστηρά μία είσοδος και μία έξοδος, ώστε να ελέγχεται η ροή του κόσμου και να μην υπάρχει συνωστισμός ατόμων στο ίδιο σημείο, ενώ στα μέτρα της ΕΛΑΣ θα ισχύει ότι και όλες τις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει δηλαδή διακριτική παρουσία της αστυνομίας, στον περίβολο του ναού για την τήρηση των μέτρων (χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού κ.λπ.) αλλά και εντός για την τήρηση της «τάξης».

Δεν θα γίνει το παζάρι

Στο μεταξύ, ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παζάρι που λειτουργούσε παραμονή και ανήμερα του Αγίου Ανδρέα και γινόταν δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο δήμος Πατρέων στην αρμόδια κρατική υπηρεσία για να γίνει το παζάρι ή όχι δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση, ενώ δεν έγινε και καμία αίτηση συμμετοχής στην οικονομική υπηρεσία του δήμου από μικροπωλητές.

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...