ΠΑΤΡΑ: Έτσι θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου (φωτο)

Facebook
Twitter

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου ετοιμάζεται, ήδη έχει μπει η φάτνη, τα ξύλινα σπιτάκια και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα συνθέσουν αυτή την παραμυθένια πολιτεία που θα βρίσκεται για τις γιορτινές μέρες στην καρδιά της Πάτρας. 

Το χωριό της πλατείας Γεωργίου δεν θα έχει πολλές αλλαγές σε σύγκριση με πέρυσι, όμως, θα υπάρχουν στοιχεία που θα εμπλουτίσουν το όλο σκηνικό, φέρνοντας του έτσι μια άλλη πνοή και έναν φρέσκο αέρα.

Τα καινούργια στοιχεία θα έχουν να κάνουν με ένα διακοσμητικό καρουζέλ, ένα μεγάλο φωτεινό ελαφάκι, ενώ θα αυξηθούν οι φωτεινές αψίδες.

Πέρα από την Φάτνη κεντρικό ρόλο στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα έχει ένα μεγάλο και πανύψηλο έλατο που θα περιστοιχίζεται από άλλα μικρότερα έλατα, ενώ θα μπει περισσότερο πράσινο και λουλούδια.

Επίσης θέση στο σκηνικό θα πάρει ασφαλώς το μεγάλο μεταλλικό φωτεινό αστέρι που φέτος αναμένεται να έχει περισσότερα χρώματα και φυσικά όλες οι άλλες φιγούρες ο Καρυοθραύστης, η Χιονάτη, ο Άγιος Βασίλης κτλ.

Τα συνεργεία του Δήμου θα εργαστούν την εβδομάδα που έρχεται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό, ενώ τα επίσημα εγκαίνια και ο φωτισμός αυτής της πολιτείας θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλα όσα θα δούμε στο Χριστουγεννιάτικο χωριό είναι φτιαγμένα στο χέρι, από τους τεχνίτες του Καρναβαλικού Συνεργείου, από το ξυλουργείο και το εργαστήρι ξυλογλυπτικής του Δήμου και από τους υπαλλήλους του ηλεκτροφωτισμού. 

Είναι φτιαγμένα έτσι με μεράκι και αγάπη, ενώ ο σχεδιασμός έχει γίνει από την διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου του Δήμου.

Δείτε τη μελέτη που έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες του Δήμου για το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

 

 

Πάτρα: Έτσι θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου (φωτο)
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top