Πάτρα: Εξαφανίζονται ποσά σε λογαριασμούς από κατασχέσεις εξαιτίας οφειλών

Facebook
Twitter
Κι ενώ η ακρίβεια έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, με τα νοικοκυριά να προσπαθούν να κάνουν οικονομία και να μπορέσουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα από το ύψος που έχει πάρει η καθημερινότητα τους, οι κατασχέσεις χρηματικών ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν ξεκινήσει και πάλι από τους μηχανισμούς του δημοσίου.

Από την εφορία δηλαδή και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες από Πατρινούς που έχουν πέσει θύματα αυτής της τακτικής οι Εφορία προχωράει σε κατασχέσεις χρηματικών ποσών όχι μόνο σε αυτούς που της οφείλουν χρήματα, αλλά και σε άτομα που έχουν μπει εγγυητές ή σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τον οφειλέτη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός συνταξιούχου που ο γιος του δραστηριοποιείται στο εμπόριο και ο τελευταίος είχε κάποιες οφειλές στην ΑΑΔΕ, κάτι που αποτελεί κανόνα για την αγορά, με την κατάσταση που υπάρχει πλέον στην εμπορική κίνηση και με την αύξηση των υποχρεώσεων μιας επιχείρησης.

Ο συνταξιούχος είχε κάνει το λάθος να έχει κοινό λογαριασμό στην τράπεζα με τον γιο του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δε ένα μεγάλο μέρος από το χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρώσεις να εξαφανίζεται.

Πιο συγκεκριμένα είχε κάνει κάποιες οικονομίες μέσα από την σύνταξη που παίρνει, μαζεύοντας ένα ποσό που έφτανε κοντά στα 3.000 ευρώ. Το ύψος του ποσού που χρωστάει ο γιος του στο δημόσιο και στην εφορεία είναι αρκετά μεγαλύτερο και έτσι το χρήματα κατασχέθηκαν μέσα από τον κοινό τους λογαριασμό.

Αδίκως ο συνταξιούχος πατέρας έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες για να βρει μια άκρη. Παρόμοιες περιπτώσεις με κατασχέσεις εξαιτίας οφειλών υπάρχουν αρκετές, με τους δικηγόρους να έχουν δεχθεί στα γραφεία τους πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

«Είναι οι υποθέσεις που μας απασχολούν περισσότερο ύστερα από τα διαζύγια…» έλεγε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο θέμα δικηγόρος της Πάτρας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top