ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Εξαγριωμένοι αλλοδαποί στο παλιό Λιμεναρχείο!

2 9
Αναζητώντας τον πεθερό του που είχε εξαφανιστεί, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο για τη δική του ζωή.

Πρόκειται για μια άγνωστη διάσταση της εξαφάνισης θρίλερ, που απασχόλησε την πατραϊκή κοινή γνώμη την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε στον 78χρονο Γεράσιμο Δριμάλα, που εν τέλει βρέθηκε την Τρίτη το πρωί νεκρός στο Κεφαλόβρυσο.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ  

Αυτό που δεν μαθεύτηκε όμως ήταν ότι κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων που γίνονταν από τα πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, αμέσως μετά την εξαφάνιση του από το σπίτι του, ένα από τα άτομα βρέθηκε αντιμέτωπος με εξαγριωμένους μετανάστες οι οποίοι κρύβονταν στο κτίριο του παλιού Λιμεναρχείου της Πάτρας.

Σε θέση κινδύνου βρέθηκε ο γαμπρός του ηλικιωμένου, γνωστός πατρινός σκηνοθέτης Χρήστος Ορτέντζιο, όταν ένα από τα σημεία που επέλεξε για να ερευνήσει για τον χαμένο πεθερό του, τις πρώτες ώρες μετά την διαπιστωμένη εξαφάνιση, ήταν και το παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Και μάλιστα μπήκε με το επαγγελματικό του drone μέσα στο παλιό Λιμεναρχείο ώστε εκτός από το να ψάξει το εσωτερικό του κτιρίου, να προσπαθήσει και από ψηλά να ερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε σημείο του χώρου ευρύτερα.

Η ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ «ΥΠΟΔΟΧΗ» ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Όπως ο ίδιος μας είπε, μπαίνοντας από τα τρυπημένα συρματοπλέγματα, ανέβηκε στον πρώτο όροφο από την κεντρική σκάλα που βρίσκεται στο μέσον του κτιρίου και βγαίνοντας στην μπροστινή πλευρά, δηλαδή προς τη θάλασσα, είδε ξαφνικά δύο μετανάστες να τον πλησιάζουν απειλητικά.

«Άρχισαν να με πλησιάζουν φωνάζοντας και πετώντας προς το μέρος μου διάφορα αντικείμενα. Τρομοκρατήθηκα! Προσπάθησα να φύγω προς τη σκάλα και ο ένας κινήθηκε προς τα εκεί σαν να ήθελε να μου κλείσει το δρόμο και κατάφερα ευτυχώς να διαφύγω από το εσωτερικό του κτιρίου κατεβαίνοντας από άλλη σκάλα», λέει ο ίδιος στην «Πολιτεία».

Στην κυριολεξία, ο συμπολίτης το έβαλε στα πόδια καταδιωκόμενος από τους αλλοδαπούς που προφανώς μαζί με άλλους ομοεθνείς τους έχουν μετατρέψει το κτίριο σε παράνομο κατάλυμα τους δημιουργώντας πραγματικό άβατο για τον οποιονδήποτε.

Όλα αυτά έχουν σημασία, όχι τόσο ως μια προσωπική περιπέτεια κινδύνου που βίωσε ένας συμπολίτης μας, όσο ως προς το ότι το συμβάν λειτουργεί σαν απόδειξη της κατάληψης υπό την οποία τελεί το κτίριο, μπροστά στα μάτια των Αρχών.

Όλα αυτά, μάλιστα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το φωτορεπορτάζ της «Πολιτείας» για το άνευ προηγουμένου πλιάτσικο που έχει γίνει στο παλιό λιμεναρχείο το οποίο άγνωστοι έχουν «ξεγυμνώσει» υφαρπάζοντας οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε. Από έπιπλα και κλιματιστικά σώματα, μέχρι χάλκινα και άλλα μεταλλικά καλώδια, ακόμα και μηχανήματα αξίας!

Τώρα έρχεται να προστεθεί και η απόδειξη της ύπαρξης ανθρώπινων ψυχών εντός του. Άραγε θα το αξιολογήσουν οι τοπικοί φορείς και οι τοπικές αρχές; Αν μη τι άλλο, τι θα συμβεί σε περίπτωση ενός σεισμού όταν το κτίριο έχει κριθεί άκρως ακατάλληλο; Απλώς θα θρηνούμε επιρρίπτοντας την ευθύνη σε εκείνους που το παραβίασαν;

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.