ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Έξαλλοι στο Καρναβαλικό Εργαστήριο για τον διαγωνισμό – “Μας προσβάλει ως εργαζόμενους και ως καλλιτέχνες”

ka 34 13 768x508 1

Ενοχλημένοι έως και προσβεβλημένοι είναι οι τεχνίτες του καρναβαλικού συνεργείου στο Πετρωτό, στο άκουσμα της είδησης ότι ο δήμος σκοπεύει να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση του πανελλήνιου διαγωνισμού για σχεδίαση αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπεύθυνου του καρναβαλικού συνεργείου στο Πετρωτό Νίκου Λιβάνη που τονίζει:  «Πιστεύω ότι είναι κάτι που προσβάλει και εμάς ως τεχνίτες και καλλιτέχνες, αλλά και το  καρναβαλικό συνεργείο που αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και του γενικότερου πολιτιστικού τομέα της πόλης».

Σύμφωνα με τον Νίκο Λιβάνη το καρναβαλικό συνεργείο έχει υποβάλει από τις10 Μαρτίου του 2022 τις δικές του μακέτες για τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Όμως οι αρμόδιοι όλο ανέβαλαν την συζήτηση για το θέμα. Και να που υπήρχε λόγος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό προχώρησαν σε αυτή την απόφαση και ούτε γνωρίζω ποιος ήταν ο εμπνευστής της. Όμως αποτελεί μία ευθεία υποβάθμιση προς το καρναβαλικό συνεργείο.

Εμείς δεν είμαστε οι… χαμάληδες για να φτιάχνουμε τις μακέτες των άλλων, όταν μάλιστα είναι αμφίβολο κατά πόσο μια μακέτα από ιδέα μπορεί να γίνει πραγματικότητα και κατασκευάσιμη.

Όμως εκτός αυτούς δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό προχωρούν σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, όταν γνωρίζουν ότι εμείς ως τεχνίτες του καρναβαλικού συνεργείου φτιάχναμε όλα αυτά τα χρόνια τις μακέτες δωρεάν, χωρίς να πληρωνόμαστε επιπλέον.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει φαντάζομαι θα πληρωθεί. Αυτός είναι ο πονηρός και εμείς είμαστε οι χαζοί; Είναι μια κίνηση από κάθε άποψη λανθασμένη και ελπίζω ο δήμος που είναι υπέρ των εργαζομένων και σέβεται την δουλειά τους να την πάρει άμεσα πίσω».

You may also like

Comments are closed.