ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Φαινόμενα αισχροκέρδειας… λόγω Θεσσαλίας

3825000

Φαινόμενα αισχροκέρδειας έχουν κάνει την εμφάνιση και στην Πάτρα, στην αγορά τροφίμων και γενικότερα στο λιανικό εμπόριο φρούτων, λαχανικών και οπωροκηπευτικών, έχοντας ως πρόσχημα τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, αυτό που φοβούνταν σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, έχει ξεκινήσει να συμβαίνει όχι μόνο στην Πάτρα και στην περιοχή μας, αλλά γενικότερα σε όλη την επικράτεια.

Κάποιοι με εργαλείο τις πλημμύρες στην Θεσσαλία έχουν ξεκινήσει να ανεβάζουν τις τιμές, σε διάφορα είδη, ακόμα και σε αυτά που είναι γνωστό ότι δεν καλλιεργούνται στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Όπως υποστηρίζουν κύκλοι της αγοράς γίνεται μια προσπάθεια για να δοθεί ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα πανικού, με τους καταναλωτές να τρέχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ για είδη που σύμφωνα με τα όσα έχουν ακούσει, είτε θα βρεθούν σε έλλειψη, είτε θα ακριβύνουν.

«Δεν ισχύουν τίποτα από όλα αυτά» λένε γεωπόνοι. «Οι πραγματικές επιπτώσεις και οι συνέπειες των καταστροφών που έγιναν στην θεσσαλική γη που είναι αλήθεια ότι στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής, θα φανούν σε πάνω από έναν ή δύο μήνες και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η έκταση τους και πώς θα επηρεάσουν την αγορά».

 

You may also like

Comments are closed.