ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα – Φωτιά: Τραγική ειρωνεία για ιδιοκτήτη στην Καρυά – Είχε μετακομίσει το προηγούμενο βράδυ

Facebook
Twitter
Πρόλαβε μόνο ένα βράδυ να περάσει στο σπίτι, που από χρόνια ονειρευόταν να χτίσει και μετά από πολλές προσπάθειες και απερίγραπτο αγώνα – Αποκλειστικά στην “Πολιτεία”.

 Προσωπικές ιστορίες και ανθρώπινα δράματα κρύβονται πίσω από την ολοκληρωτική καταστροφή σπιτιών στις περιοχής της Πάτρας που έπληξε η πύρινη λαίλαπα απ’ την Τετάρτη έως το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Όλες ανεξαιρέτως με τον ίδιο δείκτη συμπόνοιας και συμπαράστασης από πλευράς μας. Μία, ωστόσο, από εκείνες τις δραματικές ιστορίες που πληροφορηθήκαμε και ξεχωρίσαμε ήταν εκείνη του 55χρονου συμπολίτη πατρινού που είδε το σπίτι του να καίγεται ολοκληρωτικά, στην περιοχή της Καρυάς.

Αυτό που έκανε την δική του περίπτωση να ξεχωρίσει στα μάτια μας, ήταν ότι μετά από χρόνια κόπων και προσπαθειών κατόρθωσε να ολοκληρώσει το χτίσιμο και την δημιουργία της κατοικίας του μόλις την περασμένη Τρίτη!

ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ!

Ναι, δυστυχώς! Ο άνθρωπος που είδε το σπίτι του να παραδίδεται στις αδίστακτες φλόγες που κατέκαψαν κάθε σπιθαμή της κατοικίας του, είχε πρωτομπεί να κατοικήσει το σπίτι του μόλις μία ημέρα πριν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή,.

Πρόλαβε, δηλαδή, μόνο ένα βράδυ να περάσει στο σπίτι που από χρόνια ονειρευόταν να χτίσει και μετά από πολλές προσπάθειες, πολλή υπομονή και απερίγραπτο αγώνα κατάφερε να το κάνει πράξη, αντέχοντας μέσα από μια περίοδο βαθιάς κρίσης στη χώρα συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας με τις καραντίνες.

Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ποτέ και για κανέναν λόγο ότι με το που θα γευόταν την χαρά της πραγμάτωσης ενός τέτοιου προσωπικού και οικογενειακού ονείρου του, την ίδια κυριολεκτικά μέρα ή έστω μετά από λίγες ώρες, μόλις 24, θα γινόταν αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφής η οποία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του.

Σε κατάσταση που δεν περιγράφεται ούτε καν με την λέξη «απελπισία» ο 55χρονος δεν δίστασε σε μια πράξη απόγνωσης να προσπαθήσει να κάνει… κακό στον εαυτό του, μόλις είδε ότι τίποτα πια δεν μπορούσε να περισωθεί από την ολοκαίνουργια κατοικία του και ότι μέσα σε μια μέρα και σε λίγα λεπτά οι πολύχρονες θυσίες και τα όνειρα για το μέλλον, γίνονταν στάχτη.

Ο ΟΡΚΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗ «ΦΩΛΙΑ»ΤΟΥ

Μεταφέροντας το περιστατικό στην “Πολιτεία” αυτόπτες μάρτυρες, χαρακτήρισαν ευτύχημα την αυθόρμητη αντίδραση γειτόνων του. Οι οποίοι επενέβησαν πέφτοντας πάνω του για να τον… αγκαλιάσουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε μια προσπάθεια να του χαρίσουν την αναγκαία ψυχραιμία της στιγμής, όσο απερίγραπτα δύσκολη ήταν εκείνη τη στιγμή η κατάσταση.

Ίσως να ήταν και αυτή η ίδια η δύναμη της ψυχολογικής στήριξης που του παρείχαν, ώστε λίγα λεπτά αργότερα να ορκίζεται ότι… θα ξανακτίσει ό,τι η φωτιά του κατέστρεψε στερώντας του ένα όνειρο ζωής, για τον ίδιο και την τετραμελή οικογένεια του.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top