ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Αλλαξε όψη η Ιχθυόσκαλα

3760699

Το κτίριο της Ιχθυόσκαλας μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν φαίνεται να διασώθηκε από την παρακμή και την εγκατάλειψη που το χαρακτήριζαν μετά από το κλείσιμο της ταβέρνας. 

Τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις και έτσι το κτίριο αποτέλεσε το περασμένο καλοκαίρι και την καρδιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Γλυπτικής που έγινε στην Πάτρα.

Μάλιστα, γύρω από το κτίριο της Ιχθυόσκαλας φιγουράρουν ακόμα και τα γλυπτά που άφησαν στο πέρασμα τους οι διεθνείς καλλιτέχνες που φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα και δημιούργησαν με θέμα το προσφυγικό.

Αυτό που μένει να δούμε είναι πότε θα μεταφερθεί στο κτίριο αυτό το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων που συνεχίζει να βρίσκεται στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην Άνω πόλη. Στο Εικαστικό Εργαστήρι φοιτούν δεκάδες πατρινοί όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι και αποτελεί ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο για την Πάτρα.

Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες στην Ιχθυόσκαλα το σκηνικό που κυριαρχούσε ήταν αυτό της εγκατάλειψης, με πρόσφυγες και σκηνίτες να διαμένουν στην είσοδο του κτιρίου και άλλοι να μπαίνουν κατά διαστήματα εντός της αίθουσας, μετατρέποντας την σε εστία μόλυνσης. 

You may also like

kougias 0 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πάτρας-Κούγιας: Αυτόφωρη διαδικασία για όσους χρησιμοποιούν την δυστυχία της 34χρονης για να γίνουν γνωστοί

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα.  Ο γνωστός ποινικολόγος ...

Comments are closed.