ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Στον Περιφερειάρχη η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες

bdyeixdavf62a9cc55533d8

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πλατάνι και τα γύρω χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, το μεσημέρι με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, απαιτώντας να μη δοθεί άδεια, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, η οποία συνεχίζει:

Στη συνάντηση ήταν παρούσα η Δημοτική Αρχή, που στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά και των Αντιδημάρχων Νίκου Ασπράγκαθου και Ευάγγελου Κατσακούλη, καθώς και οι Πρόεδροι των γειτονικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος στην περιοχή τους καθώς οι ανεμογεννήτριες θα είναι μόλις 1.200 μέτρα από το Πλατάνι, κυριολεκτικά μέσα στις αυλές των σπιτιών!!!

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εισηγηθεί αρνητικά, στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Η Επιτροπή Αγώνα υπογράμμισε ότι ο αγώνας δεν σταματά και καλεί τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση.

Θυμίζουμε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, «Πρωτεύουσα Ξανά» (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ), «Πάτρα Ενωμένη» (Ν.Δ.), «Ώρα Πατρών» (ΣΥΡΙΖΑ) και οι «δορυφόροι» τους, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ. Τάχθηκαν υπέρ του νομοθετικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά για την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Την πολιτική που αυξάνει την ενεργειακή φτώχεια, βυθίζει στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά και καταστρέφει το περιβάλλον. Με την στάση τους αυτή, απέδειξαν ότι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για μια ακόμη φορά, λειτουργώντας ως ενιαία παράταξη, παραμέρισαν τις κατά τα άλλα μεγάλες διαφορές τους και ενέκριναν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, γιατί υπηρετούν την ίδια στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» και των πράσινων υπερκερδών.

ΑΠΕ να ‘ναι και όπου να ‘ναι!!!

 

You may also like

Comments are closed.