ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Φόβος και τρόμος» μια παρέα 4 ατόμων – Κλέβουν, συλλαμβάνονται και… ξανακλέβουν!

553
Μία παρέα τεσσάρων ατόμων έχει πλέον μετατραπεί σε φόβο και τρόμο για τους ιδιοκτήτες δικύκλων στην Πάτρα. Η δράση τους είναι επαναλαμβανόμενη και μάλιστα έχουν συλληφθεί δύο φορές από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, χωρίς όμως να «ιδρώνει το αυτί τους».

Ίσως η υπόθεση να μην ηχεί σοβαρά σε σχέση με άλλα θέματα της επικαιρότητας, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο μιας και η μικροεγκληματικότητα είναι εκείνη που απασχολεί τους πολίτες και μάλιστα έχοντας σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους.

«Την μία μέρα συλλαμβάνονται, την επόμενη αφήνονται ελεύθεροι και στη συνέχεια επαναλαμβάνουν τις πράξεις τους» λέει αξιωματικός της Αστυνομίας που γνωρίζει τα πρόσωπα και τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας.

Οι τέσσερις άνδρες αναπτύσσουν κατά τα φαινόμενα παράνομη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ζαρουχλεΐκων και παρά το γεγονός ότι αστυνομικοί τους έχουν βάλει στο στόχαστρο και τους έχουν συλλάβει δύο φορές, μόλις αφήνονται ελεύθεροι επαναλαμβάνουν τα ίδια ακριβώς αδικήματα.

Την πρώτη φορά συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες στην οδό Σούτσου. Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών οδήγησε στη σύλληψή τους, όταν οι δύο από τους τέσσερις περίμεναν μαζί με το κλεμμένο δίκυκλο τους άλλους δύο που και αυτοί συνελήφθησαν.

Την επόμενη ημέρα αφέθησαν ελεύθεροι και δεν άφησαν την ευκαιρία τους να πάει χαμένη. Έκλεψαν ακόμη μία μοτοσικλέτα και συνελήφθησαν εκ νέου από αστυνομικούς στην οδό Γοργοποτάμου.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κλοπών δικύκλων, γεγονός που αποδίδεται και στη δράση της συγκεκριμένης ομάδας.

Όπως προκύπτει και από την συγκεκριμένη αλλά και από άλλες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, οι επαναλαμβανόμενες παράνομες πράξεις που καταγράφονται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, προβληματίζουν τους αστυνομικούς. Ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, συλλαμβάνει άτομα με πλούσια δράση στις κλοπές και οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι στη συνέχεια συνεχίζοντας χωρίς φραγμό τη δράση τους.

Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που αστυνομικοί γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως τα άτομα που συλλαμβάνονται θα αφεθούν σύντομα ελεύθερα, αισθάνονται απλοί διεκπεραιωτές, θεωρώντας πως η δράση των μικροκακοποιών δεν θα ανακοπεί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.