ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Φόβος στα νοικοκυριά! Οι ανατιμήσεις που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Facebook
Twitter

Νέο κύμα ακρίβειας αναμένεται στα τρόφιμα για τον ερχόμενο χειμώνα, με πολλά από τα απαραίτητα είδη για ένα νοικοκυριό να παίρνουν και πάλι την ανιούσα.

Πιο συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έρχονται ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά και στα τυροκιμικά είδη με τα γάλατα να παίρνουν μία αύξηση που αναμένεται να φτάσει το 20%, και τα τυριά 12%.

Αυξήσεις όμως αναμένονται και σε είδη μακριάς διαρκείας όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι με τις ανατιμήσεις να ξεκινούν από το 5% και να φτάνουν έως και το 8%. Σημαντικές αυξήσεις επίσης έρχονται στο βούτυρο, στην ζάχαρη, στα αβγά και γενικότερα σε πολλά είδη που αποτελούν τις πρώτες ύλες για γλυκά.

Ωστόσο όπως σημειώνουν αναλυτές η ακρίβεια στα είδη τροφίμων και του νοικοκυριού δεν σταμάτησε να καλπάζει στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν πήγε διακοπές.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, άνοδο κατά την διάρκεια του Ιουλίου  και μάλιστα διψήφια παρατηρήθηκε σε ψωμί – δημητριακά με 16,7%, κρέατα 16,7%, γαλακτοκομικά 16,4%, έλαια – λίπη με 27,3% και λαχανικά με 13,4%.

Σε γενικές γραμμές μικρές αυξήσεις παρατηρήθηκαν τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο σχεδόν στο σύνολο των ειδών διατροφής.

Εκείνο που προβληματίζει, πάντως, είναι τι θα συμβεί με τα γαλακτοκομικά, καθώς παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις.

H εγχώρια παραγωγή γάλακτος εμφανίζεται φέτος μειωμένη καθώς λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών, πολλά ζώα υποσιτίζονται ενώ κάποια άλλα οδηγούνται σε σφαγή από τους κτηνοτρόφους, στην προσπάθειά τους να μειώσουν την ζημιά.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει ένας φόβος και στα νοικοκυριά για τον ερχόμενο χειμώνα βλέποντας ότι η ακρίβεια που χαρακτήρισε το περασμένο διάστημα όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά συνεχίζεται έχοντας ακόμα πιο ανοδικές τάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top