ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Γιορτάζει το Σαββατοκύριακο ο ιερός ναός του Αγ. Νικοδήμου στο Ζαβλάνι

Facebook
Twitter
lccjcrmfgc5901b11279169

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικοδήμου στην Οδό Αχαϊκής Συμπολιτείας, στο Ζαβλάνι Πατρών που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Μαρίτσης πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο 18 και 19-5 με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων και του Αγίου Νικοδήμου.

Το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών είναι το εξής:

-Σάββατον 18 Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, υπό του Αρχιμανδρίτη π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, προϊσταμένου Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών.

Στη συνέχεια και ώρα 8.30 μ.μ.: θα γίνει μικρά Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας του Αγίου.

-Κυριακή 19 Μαΐου πρωί : Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ώρα 6.45 π.μ. έως 10.15 π.μ.

-Κυριακή εσπέρας 7 μ.μ. : Υποδοχή της Αγίας Κάρας του Νεοφανούς Αγίου Γερβασίου του διδασκάλου των Πατρών, ώρα 7.00  μ.μ. – 8.30 μ.μ. : Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Άγιον, υπό του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείον λόγον θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές.

*Να προσθέσουμε πως ο Νικόδημος, ο αποκαλούμενος νυχτερινός μαθητής του Ιησού, προσπάθησε εις μάτην να υποστηρίξει τον Χριστό ενώπιον του συνεδρίου. Ήταν αυτός που έφερε μια τεράστια ποσότητα μύρων στην ταφή του Χριστού για να τιμήσει τον διδάσκαλο Του.

Ο Νικόδημος είναι πρόσωπο που εμφανίζεται στην Καινή Διαθήκη.

Τιμάται λοιπόν από την εκκλησία μας ο ευσχήμων βουλευτής και νυχτερινός μαθητής του Κυρίου, Άγιος Νικόδημος, ο οποίος μαζί με τον Άγιο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, αφού έλαβαν την άδεια από τον Πόντιο Πιλάτο, κατέβασαν από το σταυρό το σώμα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

kehftrkmso664376a61f097
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top