ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ένας από τους 7 συλληφθέντες για ληστείες και εκρηκτικά

325605682 708918704174988 9193393305441060754 n 1

Μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εκτυλίσσεται στην Πάτρα, με 7 συλλήψεις και εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια μελών συμμορίας που κατηγορούνται για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και εκρηκτικών αλλά και για παράβαση του νόμου για τις ραδιοσυχνότητες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 28χρονος, ο οποίος είναι γιος 57χρονου που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Από τις έρευνες στα σπίτια έχουν βρεθεί πάρα πολλά όπλα και κιλά εκρηκτικών αλλά και μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, είδη για μεταμφιέσεις και βιβλία του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενημερώνονται και άλλες υπηρεσίες για τις συλλήψεις τους και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τυχόν άλλα «πολεμοφόδια» και μέλη της συμμορίας.

You may also like

Comments are closed.