ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Γονάτισε όλη η εστίαση – «Αυτό ήταν, διαλυόμαστε»

Facebook
Twitter
«Αυτό ήταν. Πεθάναμε…», ήταν η πρώτη κουβέντα του Ταμία του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής της Αχαΐας Γιώργου Κολλιόπουλου ερωτηθείς για την ξαφνικά εφαρμογή των νέων μέτρων από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, δηλαδή πριν από τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε την έναρξη ισχύος των υγειονομικών μέτρων από σήμερα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, την Τετάρτη, πυροδότησαν ένα μπαράζ ακυρώσεων από πελάτες στα μαγαζιά της Πάτρας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Με τους επαγγελματίες να «πέφτουν απ’ τα σύννεφα» και να μην ξέρουν πώς να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις που είχαν δημιουργήσει για την πραγματοποίηση του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν ήταν μια… απλή υπόθεση όλο αυτό. Επισκέφθηκα συναδέλφους σήμερα το πρωί (Πέμπτη) και αντίκρισα κατεβασμένα κεφάλια και γενική παγωμάρα. Ο κλάδος διαλύεται», περιγράφει ο κ. Κολλιόπουλος και εξηγεί το γιατί αποτέλεσε «ταφόπλακα» το γεγονός ότι τα μέτρα εφαρμόστηκαν αιφνιδιαστικά στο… παρά πέντε του Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

«Διότι όλοι οι καταστηματάρχες είχαν προετοιμαστεί ξέροντας ότι το ρεβεγιόν θα γίνει κανονικά και ότι τα νέα μέτρα θα ίσχυαν από 3 Ιανουαρίου. Άρα έκλεισαν συμφωνίες με μουσικούς και πλήρωσαν προκαταβολές τις οποίες έχασαν! Αλλά δεν πλήρωσαν μόνο για αυτό. Έκαναν προγραμματισμό, εξέδωσαν προπληρωμένες προσκλήσεις για τους πελάτες, άρα… έτρεχαν για να επιστρέψουν χρήματα, ενώ φρόντισαν να κάνουν και τις αντίστοιχες προμήθειες τους σε τρόφιμα και ποτά». Και αναρωτιέται: «Τώρα ποιος θα τους αποζημιώσει για όλα αυτά που τους έμειναν και τα χρήματα εξανεμίστηκαν και δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις αφού δεν δούλεψαν οι άνθρωποι;».

Kolliopoulos

«ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»…

Πέρα και πάνω από την χιονοστιβάδα προβλημάτων και οικονομικών αδιεξόδων που προκάλεσε στους επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης, η επιλογή του να «τιναχτεί στον αέρα» την τελευταία στιγμή το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ο Ταμίας του ΣΚΕΑΝΑ επισημαίνει επίσης την γενικότερη διάσταση του προβλήματος, που αφορά στην εργασία εκατοντάδων ανθρώπων, άρα και οικογενειών, που ξαφνικά έμειναν ξεκρέμαστοι. Από τους μουσικούς και τραγουδιστές ή τους σερβιτόρους και τους μπαρίστες, μέχρι όμως και όλους όσοι εργάζονται σε διαφορετικά επαγγέλματα που τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από την Εστίαση και την διασκέδαση. Και η δουλειά τους τίθεται πλέον επί κινδύνω, αφού, όπως προβλέπει ο κ. Κολλιόπουλος αλλά και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του χώρου, η Εστίαση που αιμορραγεί επί δύο χρόνια τώρα, ενώ «φορτώθηκε» τα βάρη και της 10ετους οικονομικής κρίσης, πλέον εισήλθε στην χειρότερη ατραπό και τα πάντα, ακόμα και το ενδεχόμενο λουκέτων, είναι πια ορατά! «Πλέον επικρατεί μια γενικότερη παγωμάρα και ανασφάλεια. Ένας διάχυτος φόβος σε όλον τον κλάδο, που επηρεάζει όχι μόνο τους σχετιζόμενους με την Εστίαση αλλά την τοπική κοινωνία συνολικά», καταλήγει ο κ. Κολλιόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top