ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: «Γράμμα» για την ταλαιπωρία στο νοσοκομείο…  

Facebook
Twitter
2) γράμμα νοσοκομειο (1)

 ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΔΕ ΚΙ ΕΖΗΣΕ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Άλλη μία καταγγελία ταλαιπωρίας στο δημόσιο σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Αναγνώστρια της «Πολιτείας» αποφάσισε να στείλει «γράμμα» στην εφημερίδα, μαζί με φωτογραφία από  το σπασμένο της πόδι, για να περιγράψει ό,τι βίωσε μεταβαίνοντας στο νοσηλευτικό ίδρυμα την ώρα που υπέστη το κάταγμα. Είναι η δεύτερη κατά σειρά καταγγελία που αφορά το εν λόγω νοσοκομείο, αν και η πρώτη, που είχε δημοσιευτεί την 1η Μαΐου, επικεντρωνόταν στην Χειρουργική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι στο Ορθοπαιδικό τμήμα, όπως η σημερινή.

 

Μάλιστα αποφασίσαμε να παραθέσουμε αυτολεξεί, σχεδόν, το «γράμμα» της αναγνώστριας και τραυματισμένης συμπολίτισσας, αφού περιγράφει γλαφυρά το τι αντίκρισε, πόσο ταλαιπωρήθηκε, αλλά και ποια ευτράπελα συνάντησε εντός του νοσοκομείου. Επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το γεγονός της έλλειψης προσωπικού, όπως πολλάκις έως σήμερα έχουν καταγγείλει οι υγειονομικοί εργαζόμενοι αλλά και οι ιατροί διά των εκπροσώπων τους, είτε το σωματείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», οι πρώτοι, είτε μέσω της Ε.Ι.Ν.Α., οι δεύτεροι. Όπως θα διαπιστώσετε, η όποια καθυστέρηση οφειλόταν (κατά δήλωση των ιατρών): πρώτον στην έλλειψη τραυματιοφορέα και δεύτερον στην καθυστέρηση έκδοσης ακτινογραφιών και παράδοσής τους στους ιατρούς βάρδιας.

 

ΤΟ «ΓΡΑΜΜΑ»

2) γράμμα νοσοκομειο (1)

Η κυρία Χ.Λ. (τα πλήρη στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας), αναφέρει εισαγωγικά:

«Χθες χτύπησα το πόδι μου και πήγα στο νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας’. Στο Ορθοπεδικό. Περιττό να σας πω πως περίμεναν δέκα άτομα απ’ έξω κι ήταν τρία άτομα βάρδια μέσα. Όταν μπήκα να με κοιτάξουν είχαν μόνο μια γιαγιά μέσα που πονούσε. Ήταν μόνη. Και φθάνω στο προκείμενο. Διότι τελικά περίμενα μέσα σχεδόν μία ώρα, γιατί, όπως μου εξήγησαν, δεν είχαν άτομο να με μεταφέρει για ακτινογραφία…

Η καταγγέλλουσα αναρωτιέται: «Μας έλεγαν, σε εμένα και στον κόσμο που περίμενε, ότι αργούν οι ακτινογραφίες. Όμως πλέον τους τις στέλνουν αμέσως στον υπολογιστή. Δεν μπορώ να καταλάβω. Και σε σχετική ερώτησή μου, πού οφείλεται τόση καθυστέρηση, κανείς δεν μου απαντούσε. Ένας νεαρός περίμενε πάνω από μισή ώρα απ’ έξω, με σπασμένο χέρι, και του έλεγαν: ‘δεν έχουν έρθει οι ακτινογραφίες ακόμα’».

«Η φίλη μου με συνόδευε έβαλε τις φωνές και βρήκε κι έφερε η ίδια ένα καροτσάκι για να με πάει στο Ακτινολογικό. Οι νοσηλεύτριες πετάχτηκαν να την καλμάρουν βλέποντας ότι άρχισαν να διαμαρτύρονται κι άλλοι συνοδοί. Και τότε, έτρεξαν κι έβαλαν κι άλλα δύο τραυματίες μέσα».

 

 

 

ΚΑΠΝΙΖΕ  ICOS…;

Επίσης, η γυναίκα κατήγγειλε, ότι ο ένας ιατρός στη γωνία είχε ανοίξει το παράθυρο και κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο. «Και παραδίπλα, σε παραφωνία, τοιχοκολλημένη η γνωστή ανακοίνωση ‘Απαγορεύεται το κάπνισμα’», σημειώνει η ίδια. Καταλήγοντας με χιούμορ: «Βέβαια δεν διευκρινίζει… και τα ηλεκτρονικά ή ατμικά».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top