ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η ανάληψη της ευθύνης για τα φθορές από βαριοπούλα σε supermarket

Facebook
Twitter

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση της Πάτρας, ανέλαβε πριν από λίγο, με κείμενό της, σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, την επίθεση σε τρία σούπερ μάρκετ της Πάτρας, τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας φθορές με βαριοπούλες.

Όπως αναφέρει στο κείμενό της:

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη, επιτεθήκαμε σε σουπερμάρκετ μεγάλων αλυσιδών στην πόλη της Πάτρας, με βαριοπούλες, προκαλώντας τους φθορές. Επιλέξαμε τα σουπερμάρκετ:

Σκλαβενίτη στην Ελ. Στρατιώτου

Σκλαβενίτη στην Νοταρά

Μαρκετ Ιν στη οδό Σούδας

Είναι γνωστό σε όλες/ους πως η ακρίβεια και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής δεν έιναι “ουρανοκατέβατες” έννοιες που “έτυχε” να δημιουργηθούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ανατιμήσεις που επιφέρει, όπως πλασάρει το ελληνικό κράτος ως αφήγημα. Αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα μιας όλο και περισσότερο εντεινόμενης κρίσης που βρίσκεται το κεφάλαιο εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Μέσα σε αυτήν την κρίση, και την ευκαιρία που παρουσιάζει στους κυρίαρχους του κόσμου, αναδιαμοιράζεται ο πλούτος, οι γεωπολιτικές ισσοροπίες, δημιουργούνται νέεοι ενεργειακοί κόμβοι και εντείνονται οι ανταγωνισμοί συνολικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το αποτέλεσμα στην καθημερινότητα για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι πιο βάναυσο από ποτέ. Ολοένα και περισσότερη φτωχοποίηση και εξαθλιωση, επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και σύγχρονης σκλαβιάς.

Μέσα σε αυτήν την κρίση, το κράτος και το κεφάλαιο επιχειρούν ολοένα και σκληρότερες, πιο ολοκληρωτικες μεταβολές στη λειτουργία τους, επιβάλλοντας όλο και πιο σκληρούς όρους στη ζωή μας, δημιουργώνας τις απαραίτητες συνθήκες και καταστάσεις για την περαιτέρω λεηλασία και εκμετάλλευση των ζωών μας και της φυσικού κόσμου, προς χάριν της κερδοφορίας τους.

Στην ίδια κατευθυνση ασφαλώς κινείται και το ελληνικό κράτος. Μόνο τα τελευταία 10-15 χρόνια μπορούμε να αναφέρουμε τα μνημόνια, την παραμέληση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγειας προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων, την συνεχή ενίχυση των τραπεζών από τα κρατικά ταμεία, κόστος που πέφτει στις πλάτες της κοινωνίας, οικονομικά σκάνδαλα σε κάθε τομέα, νομοσχέδια για για την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, τη διάλυση του εναπομείναντος δημόσιου χαρακτήρα σε παιδεία και υγεία, το αντεργατικό νομοσχέδιο – κόλαφο Χαντζηδάκη, την αυστηροποίηση της καταστολής και της ποινικής αντιμετώπισης ειδικά όσων αγωνίζονται και τόσα άλλα.

Σε αυτό το περιβάλλον, τα σουπερμάρκετ κατέχουν κραταιά θέση. Είναι επιχειρήσεις τεράστιου κέρδους, μεγάλης εκμετάλλευσης των εργατών/τριών, τζογαρίσματος των τιμών των προϊόντων, μαύρου χρήματος. Χαίρουν κρατικής επιχορήγησης και επιδότησης, ακόμη και όταν βρεθούν σε δυσκολία. Τα κέρδη δικά τους, οι ζημιές της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ας μην ξεχνάμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια τζίρου που έκαναν οι κάθε ειδους μεγάλες αλυσίδες κατά τη διάκρεια της πανδημίας, ξεζουμίζωντας τους εργαζόμενους/ες, την ώρα που χιλάδες άνθρωποι βρίσκονταν αποκλεισμένοι, χωρίς φροντίδα και τα απαραίτητα, σε κίνδυνο. Αυτή είναι η αξία της ζωής στον καπιταλισμό.

Την ίδια ώρα που το κράτος επεικαλείτα τον πληθωρισμό, τα σουπερμάρκετ ανεβάζουν τις τιμές, κονομάνε από εφετζίδικες μπούρδες όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”, ανεβάζουν και παιζουν με τις τιμές. Κανένα τέτοιο φιάσκο και δήπωση από κρατικό αξιωματούχο δεν μπορούν να κρύψουν τη ληστρική και αδίστακτη φύση του καπιταλισμού και των αξιών του.

Την ίδια ώρα που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, αθωώνουν παιδοβιαστές συγκαλύπτουν βιασμούς, αθωώνουν μπατσους για κάθε είδους έγκλημα, κλεινουν το μάτι στους φασίστες κατακαίνε τη γη, πλειστηριάζουν την πρώτη κατοικία, για να κάνουν μπίζνες και επιδρομή τα μεγάλα κεφάλαια και τόσα άλλα

Την κρίση τους θα την ξεπεράσουν πατώντας πάνω στο σώμα μας, χύνοντας το αίμα μας, καταστρέφοντας το φυσικό κόσμο.

Ως αναρχικοί/ες, ως αγωνιζόμενα κομμάτια των από τα κάτω της κοινωνίας, βρισκόμστε στον πόλεμο που έχουν κυρήξει κράτος και κεφάλαιο, σε θέση μάχης. Προτάσσουμε την ταξική και κοινωνική αλληέγγύη, τις απεργίες, τις απαλλοτριώσεις, τα σαμποτάζ, την επικοινωνία και των αγώνα σε κάθε κοινωνικό και εργατικό χώρο, την επίθεση σε κρατικές και καπιταλιστικές δομές, ώστε να χτίσουμε αναχώματα αγώνα και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να πραγματώσουμε όπως και το Δεκέμβρη του 08, τα συνθήματα που λεένε πως οι εξεγέρσεις και η επαναστατική προοπτική για έναν κόσμο ισότητας – αλληλεγγύης – ελευθερίας δεν είναι ουτοπία.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ & ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

(Α)*

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top