ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η διασκέδαση στα όρθια φέρνει τα πάνω κάτω στην εστίαση!

Facebook
Twitter

Εικόνες πανδημίας στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου αλλά και σε κάποια άλλα κεντρικά «στέκια» στις οδούς Καραϊσκάκη και Υψηλάντου. Και κατ’ επέκταση στις κατάμεστες σκάλες (τη νύχτα) της Γεροκωστοπούλου, της Πατρέως και της Αγίου Νικολάου.

Οι ανατιμήσεις φέρνουν… τα πάνω κάτω και στην διασκέδαση με το «πλαστικό ποτήρι στο χέρι» ή τη μπύρα σε κουτάκι να «κυριαρχούν»!

Πλέον καταστήματα που μοιάζουν με «καντίνες» και «ψιλικατζίδικα» που διαθέτουν περισσότερες μάρκες μπύρας από μία καλή κάβα… κυριαρχούν! Ακόμη και στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ηφαίστου, επικρατεί το φαινόμενο, καίτοι έχει γεμίσει ασφυκτικά… τραπεζάκια.

Πλαστικό ποτήρι στο χέρι, ένα κουτάκι μπύρα και «διασκέδαση» στο πεζοδρόμιο της Γεροκωστοπούλου ή στα σκαλάκια της εκεί περιοχής. Αυτή η τάση επικρατεί πλέον στο κέντρο και σίγουρα αποτελεί συνέχεια της εικόνας που είχε διαμορφωθεί στα χρόνια της πανδημίας.

Τα καταστήματα που ανοίγουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα και προσφέρουν πλαστικό ποτό στο χέρι ή μπύρα ή αναψυκτικό αυξάνονται συνεχώς και είναι αυτά που κερδίζουν τους νεαρούς και τις νεαρές, έχοντας κάθε βράδυ σχεδόν κόσμο, ακόμα και τις καθημερινές. Ακόμη και φαστ φουντ της Γεροκωστοπούλου έχουν μετατραπεί σε… «ποτάδικα»!

Τα υπόλοιπα «παραδοσιακά» καταστήματα εστίασης με τα τραπεζάκια και τις καρέκλες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα στις προτιμήσεις της νεολαίας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον κλάδο της εστίασης.

Επαγγελματίες που πληρώνουν προσωπικό, τέλη για την χρήση τραπεζοκαθισμάτων και τόσα ακόμα γίνονται θεατές μίας νέας κατάστασης που σίγουρα τους ανησυχεί. Τα έξοδα αυξάνονται, το ενεργειακό κόστος είναι τεράστιο, και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανταπεξέλθουν.

Tην ίδια ώρα, τα «λουκέτα» ακόμη και σε «επώνυμα» καταστήματα εστίασης, πολλαπλασιάζονται. Άρχισαν να κατεβάζουν ρολά το ένα μετά το άλλο με τον ΣΚΕΑΝΑ να προειδοποιεί για έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα σε συνδυασμό με την μείωση της πελατείας (και λόγω του φαινομένου που περιγράψαμε παραπάνω) αλλά και των ανατιμήσεων που κάνουν «δύσκολη» την διασκέδαση, κυρίως για τους φοιτητές.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες είχαν κλείσει στην Πάτρα το Max Perry στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου (προ καιρού είχε κλείσει και το κατάστημα της Ρήγα Φεραίου), το Pedonale επί του πεζοδρόμου Ρήγα Φεραίου και το «Ελληνικόν» πολύ μεγάλο «καφέ» στα Υψηλά Αλώνια και το Aguarella στον πεζόδρομο Γεροκωστοπούλου και Ηφαίστου. Προ λίγων ημερών δημοσιοποιήθηκε και το «λουκέτο» στο Due Piani της οδού Αγίου Νικολάου

Ο χώρος τα τελευταία χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνάντησης για πολλούς Πατρινούς αλλά και επισκέπτες της πόλης καθώς το σημείο είναι κεντρικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως  η ιδιοκτησία του χώρου (αδελφοί Καρπή) θα το αξιοποιήσει και πάλι στον τομέα της εστίασης αλλά ως αμιγώς εξειδικευμένο εστιατόριο φυσικά με νέο όνομα και υπό νέα διεύθυνση, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top