ΠΑΤΡΑ: Η δημοτική αρχή «ανεβάζει» το Παραλιακό Μέτωπο

Facebook
Twitter
paraliako metopo
του Αχιλλέα Ροδίτη
Η δημοτική αρχή της Πάτρας «ανεβάζει» επικοινωνιακά το θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021 – 2027 και έγκρισης 12 εκατ. ευρώ γι’ αυτή την μεγάλη παρέμβαση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Υποδομής κ. Παναγιώτης Μελάς δηλώνει στην «Πολιτεία», ότι:

1) μελας μαιζωνος (1)

 

«Μετά από δεκαετίες πλέον είμαστε σε θέση να συζητάμε πια για το έργο που αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας. Ενός μετώπου που διεκδικήσαμε και πήραμε». Πλέον «ανοίγει» ο δρόμος για την υπόλοιπη διαδικασία, που ξεκινά από την υπογραφή με τους μελετητές, την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα και την δημοπράτηση.

Όπως λέει ο κ. Μελάς: «πλέον είμαστε έτοιμοι να υπογράφουμε τις συμβάσεις με τους μελετητές αφού έχουμε συμφωνήσει πάνω στο τελικό κείμενο». Όλα αυτά, για να καταλήξουμε στην μελέτη και το τεύχος δημοπράτησής της, που χρονικά προσδιορίζεται, αν όλα πάνε καλά, να έχει γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτό που έχει σημασία για τη δημοτική αρχή, όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, είναι ότι μετά από πολλά χρόνια που το όραμα παρέμενε σε επίπεδο συζητήσεων και ονείρου, ο Δήμος Πατρέων κατόρθωσε να το προχωρήσει σε μια εποχή πολλών εμποδίων και δύσκολων συγκυριών και πλέον το έχει στη φαρέτρα του ως ένα επίτευγμα από τα πιο κρίσιμα. 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, από το ύψος της οδού Κανελλοπούλου έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, αφορά ένα σημαντικό τμήμα της πόλης και περιλαμβάνει την ανάδειξη των κεντρικών μόλων της, τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου με την ευρύτερη περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα και τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top