ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η έκκληση του σωματείου σχολικών κυλικείων – Τί ζητούν

Facebook
Twitter
Το Σωματείο Σχολικών Κυλικείων Πάτρας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Σχεδόν μετά από δύο χρόνια επιστρέφουμε και πάλι στην εργασία μας υπό αντίξοες συνθήκες. Παράλληλα με την οικονομική κρίση,  η οποία για περισσότερα από 10 χρόνια τυραννά την κοινωνία μας, ήρθε να προστεθεί και η υγειονομική κρίση, η οποία μας έχει αφήσει όλους αυτούς τους μήνες εκτός εργασίας , με ελάχιστα και πενιχρά εισοδήματα καθώς και επιστρεπτέες  από το κράτος που θα χρειαστεί να επιστρέψουμε στο τέλος του έτους.

Με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που το υπουργείο εσωτερικών έδωσε την δυνατότητα στους δήμους να αποφασίσει για την βοήθεια που θα δοθεί στα σχολικά κυλικεία ( ΦΕΚ: 197A/12.10.2020 αρ. 44 ) είχε υπάρξει η μέριμνα του 40% έκπτωσης στα μισθώματα και η επιστροφή των προκαταβολών για όσους δεν ήθελαν να κρατήσουν λόγο των δύσκολων συνθηκών τα Σχολικά Κυλικεία τους . Αυτή η ρύθμιση τελείωσε με το πέρας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες την παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης μέχρι το τέλος και αυτής της σχολικής χρονιάς μιας και το πλήγμα της πανδημίας δεν έχει τελειώσει, ευελπιστώντας να μην υπάρξει άλλη χρονιά με τις ίδιες συνθήκες .

Μας δίνεται η απάντηση ότι νομοθετικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις θα υπάρξουν αφού πρώτα ξεκινήσει η λειτουργία των σχολικών κοινοτήτων. Για μια ακόμη φορά “μένουμε ξεκρέμαστοι” , μόνοι,  απέναντι στις δυσκολίες χωρίς  χαρτογράφηση και πλάνο σε ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό, γνώριμο και ξέρουμε ήδη τι θα αντιμετωπίσουμε με το άνοιγμα της σχολικής  περίοδο του  2021 – 2022.

Ζητάμε άμεσα την παράταση της νομοθετικής ρύθμισης και παρακαλούμε όλους τους φορείς να δείξουν την ευαισθητοποίηση τους ως προς τον κλάδο μας. Ένας κλάδος που με τις παρούσες συνθήκες είναι καταδικασμένος σε αφανισμό…

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top