Απαλλάχθηκε από κάθε ποινή με ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου η γιαγιά του ανήλικου 8χρονου αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της.
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Πάτρα το 2016 αναβίωσε στο ΜΟΔ Ηλείας σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.
ακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν, ομόφωνα, εκτιμώντας τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες της τραγωδίας, τη μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος της γιαγιάς, από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Το Δικαστήριο, μάλιστα, δεν της επέβαλε καμία ποινή, κάτι που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα όταν το θύμα είναι οικείο πρόσωπο του υπαιτίου, θεωρώντας ότι η ψυχική οδύνη που έχει υποστεί είναι τεράστια.
Στο άκουσμα της απόφασης η κατηγορούμενη ξέσπασε σε λυγμούς εντός της αίθουσας συγκλονίζοντας τους πάντες. Εκτός από τον εγγονό της, κάτι που της στοίχισε πάρα πολύ, έχασε μέσα σε λίγα χρόνια και τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν και αυτός κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα.
Την εισαγγελική πρόταση επιχείρησε να αντικρούσει η πλευρά προς υπεράσπιση της κατηγορίας. Η δικηγόρος Ευσταθία Λυριστή υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι παππούδες άφησαν επί 35 λεπτά το 8χρονο παιδί σε έναν ακατάλληλο χώρο παρά το γεγονός ότι όφειλαν να είναι διαρκώς στο πλευρό του.