ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η καταγγελία που μένει στα συρτάρια…

Facebook
Twitter
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Διάρρηξη, μέρα μεσημέρι, σε δημοτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων, προκαλεί συζητήσεις και έντονο προβληματισμό. Τον κατήγγειλε ένας «επώνυμος» Πατρινός, που άλλωστε ήταν και το θύμα της διάρρηξης.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας (επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά) Κωνσταντίνος Μπουρδούλης έθεσε δημοσίως, με αφορμή το περιστατικό, ζητήματα που αποτελούν εύλογες απορίες και καταδεικνύουν ότι στην Πάτρα η κατάσταση με τις αξιόποινες πράξεις είναι ανεξέλεγκτη ακόμα και σε σημεία με συνεχή κίνηση, όπως ο συγκεκριμένος χώρος.

Κι όταν το δηλώνει ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με τα κοινά και γνωρίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης εκ των έσω, οι τοποθετήσεις του έχουν ιδιαίτερη αξία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, λοιπόν, την Τρίτη το πρωί (γύρω στις 10:30) στάθμευσε το όχημά του στον δημοτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων απέναντι από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, ανάμεσα σε πολλά άλλα αραγμένα αυτοκίνητα.

«Όταν γύρισα, διαπίστωσα ότι είχε γίνει διάρρηξη στο αυτοκίνητο, ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. Είχαν καταστρέψει την πόρτα του οδηγού (δεν επισκευάζεται) και το Ράδιο-CD. Ό,τι υπήρχε στο αυτοκίνητο (έγγραφα κ.λπ.) ήταν σκορπισμένα στο δάπεδο του αυτοκινήτου (δεν ξέρω ακόμη τι λείπει). Το ίδιο είχαν κάνει και στο πορτ μπαγκάζ» περιέγραψε ο κ. Μπουρδούλης.

Απευθύνθηκε σε μια οικογένεια Ρομά παραδίπλα αλλά δεν είχαν δει απολύτως τίποτα, όπως του δήλωσαν. Το ίδιο κι ένας ακόμη Ρομά, πιο πέρα. Κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση, όμως θεωρώντας εκ των προτέρων βέβαιο ότι δεν θα βρεθεί ποτέ ο δράστης. Και καταλήγει στα «καυτά» ερωτήματα:

2

  1. Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;
  2. Από πού αντλούν το περίσσιο θράσος οι δράστες;
  3. Γιατί δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν;
  4. Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση;
  5. Για πόσο καιρό ακόμη οι αρμόδιοι θα εθελοτυφλούν και για πόσο θα στρουθοκαμηλίζουν;

Καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα ο ίδιος: «Θα δείτε ότι τελικά δεν θα φταίει κανένας…».

 

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ…

Το θέμα επαναφέρει στην επιφάνεια το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» από τις 27 Ιουλίου που αφορούσε στην ενυπόγραφη καταγγελία που συνοδεία φωτογραφικού αποδεικτικού υλικού -ντοκουμέντο είχε αποστείλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, (με κοινοποίηση προς τους βουλευτές και φορείς), ο επιχειρηματίας Χρήστος Λαλιώτης, που λειτουργεί ως πολυχώρο εστίασης τον Φάρο Πατρών. Στην καταγγελία του αυτή, ο κ. Λαλιώτης είχε κάνει εκτενή αναφορά (με φωτογραφίες) στην ασυδοσία και την παραβατικότητα που κυριαρχούν στην περιοχή, μιλώντας μάλιστα για «έξαρση» και μια περιοχή που έχει γίνει «κέντρο συγκέντρωσης και διαμονής περιθωριακών».

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ

Καταγγέλλοντας σπασίματα, φθορές ακόμα και σε σωλήνες νερού, παραβιάζεις σταθμών ηλεκτροδότησης και πολλά άλλα. Ενώ αναφερόταν σε κρούσματα επιθέσεων ληστείας σε βάρος ανυποψίαστων πεζών, τα βράδια, για πετροπόλεμο μεταξύ ομάδων Ρομά ή αλλοδαπών, αλλά και για διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα με σπάσιμο των παρμπρίζ τους και αφαίρεση εξαρτημάτων, «όλα αυτά ακόμα και σε κοινή θέα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πατρινός επιχειρηματίας.

Δυστυχώς, από τότε που ο κ. Λαλιώτης κατέθεσε τη συγκεκριμένη καταγγελία στην Εισαγγελία Πατρών, μέχρι σήμερα, τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει.

Γεγονός που παραπέμπει σε πληθώρα αυτονόητων ερωτημάτων. Με κυρίαρχα: Αν δόθηκε εντολή για έρευνα, αν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, αν αποφάσισαν να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο και με ποιον, αν υπάρχει σχεδιασμός να καταπολεμηθεί η παραβατικότητα στην παραθαλάσσια περιοχή της πόλης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top