ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η μητέρα της δεν είχε λεφτά για το ΚΤΕΛ – Συγκίνησε η μικρή Δέσποινα

paidikoi stathmoi scaled 1
Οι τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια στην Πάτρα έγιναν γνωστές μέσα από τον φιλανθρωπικό οργανισμό “Φωτεινό Αστέρι”, που μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook τη γνωριμία με τη μικρή Δέσποινα. 

Όπως αναφέρει, το κοριτσάκι ήταν στενοχωρημένο, καθώς ακόμα δεν είχε καταφέρει να πάει στη θάλασσα διότι η μητέρα του δεν είχε χρήματα για τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, η οικογένεια χρειάζεται τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθώς και σχολικά είδη για τα δύο κοριτσάκια (το ένα θα πάει ΣΤ’ Δημοτικού και το άλλο στο νηπιαγωγείο). Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Η ανάρτηση που έκανε το “Φωτεινό Αστέρι”

«17 Αυγούστου 2022 υποδεχτήκαμε τη μικρή Δέσποινα μαζί με τη μητέρα της στα γραφεία μας. Στο πρόσωπό της εμφανώς χαραγμένη η απογοήτευση και λίγα νεύρα. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

-Γιατί τόση απογοήτευση Δέσποινα;
-Έχω πει στην μαμά μου από την αρχή του καλοκαιριού να με πάει για μπάνιο στην θάλασσα που τόσο θέλω αλλά ακόμα δεν πήγαμε. Όλο μου λέει πως όταν βρει τα λεφτά για εισιτήρια”, αναφέρει η οργάνωση στο Facebook.

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στο Φωτεινό Αστέρι την κατάσταση που επικρατεί και έχουμε ακούσει πολλές δυσκολίες αλλά κάτι τέτοιο μας άφησε άφωνους.

-Μην στενοχωριέσαι καθόλου Δέσποινα, της απαντήσαμε. Θα φροντίσουμε να πας για μπάνιο με τη μαμά και την αδερφή σου άμεσα και θα το ευχαριστηθείς. Η αντίδραση των εθελοντών μας ήταν άμεση. Το μεσημέρι φωνάξαμε πάλι την μικρή μας Δέσποινα να έρθει να παραλάβει το δώρο της μιας και η γιορτή της ήταν πριν από δύο ημέρες. Τις δώσαμε εισιτήρια να πάει για μπάνιο και της δώσαμε επίσης για να πιει μια πορτοκαλάδα ή να φάει ένα νόστιμο καλαμπόκι. Μετά από αυτό το περιστατικό, που ειλικρινά θα μας μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γιατί μπορεί για κάποιους από εμάς κάποια πράγματα όπως ένα μπάνιο να είναι αυτονόητο σε άλλους ανθρώπους και ειδικότερα για τα παιδιά γίνεται δώρο πολύτιμης αξίας» αναφέρουν.

You may also like

Comments are closed.

mitsotakis erdogan arthrou1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης και Ερντογάν: Άφησαν για αργότερα τα δύσκολα, έδωσαν νέο ραντεβού τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνώντας ότι διαφωνούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν χθες από τη ...