Πάτρα: Η νέα γενιά μπράβων με… λευκό ποινικό μητρώο!

Facebook
Twitter
Και στην Πάτρα κυριαρχεί η νέα «φουρνιά» των μπράβων! Άτομα που έχουν λευκό ποινικό μητρώο, και τα οποία ουδέποτε έχουν απασχολήσει την Αστυνομία ώστε να έχουν «ανοιχτό πεδίο δράσης».

Οι «νονοί» εντοπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα σε γυμναστήρια και σε άλλους χώρους, και αυτοί γρήγορα αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στις συμμορίες. Ξαφνικά, 23χρονοι και 25χρονοι νεαροί, χωρίς εισοδήματα, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και επιδεικνύουν εντυπωσιακή οικονομική άνεση.

Οι «νονοί» προσκολλώνται σε μερικούς επιχειρηματίες. Όπου ανοίγουν αυτοί μαγαζιά, ακολουθούν και οι «νονοί» σαν… τσιμπούρια. Τα κόλπα για τους εκβιασμούς είναι πολλά! Στέλνουν δυο-τρεις παρέες δήθεν «ευέξαπτων» πελατών στο μαγαζί, εκείνες στήνουν ψεύτικους καβγάδες, προκαλούν ζημιές ή ακόμη χτυπάνε το προσωπικό.

Σε δεύτερη φάση αρχίζουν τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα στον ιδιοκτήτη. Αφότου λοιπόν ο καταστηματάρχης πάρει το «μήνυμα», αναγκάζεται να απευθυνθεί σε αυτόν που έχει δηλώσει «προστάτης» του μαγαζιού και ζητεί την αρωγή του. Αυτός, με το αζημίωτο, του υπόσχεται ότι «θα τακτοποιήσει το θέμα».

Κ. Φλαμής

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top