ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η «νύχτα» προετοιμάζεται, η Αστυνομία καραδοκεί – Οι “ομάδες” που παρέχουν προστασία και οι… μοναχικοί

Facebook
Twitter
Η Εστίαση και τα καταστήματα διασκέδασης αποτελούσαν πάντοτε τον χώρο που στόχευαν ομάδες που επιδιώκουν να παίξουν ρόλους προστασίας στο χώρο της νύχτας.

Και ιδιαίτερα στην περίοδο που ξεκινά η μετάβαση από τα χειμερινά στα καλοκαιρινά καταστήματα, οι ομάδες ανασυντάσσονται και ψάχνουν τρόπους για να αυξήσουν το «πελατολόγιό» τους προσεγγίζοντας καταστηματάρχες οι οποίοι επενδύουν στους χώρους της διασκέδασης και της εστίασης.

Φέτος υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω. Αφήνοντας (προς το παρόν τουλάχιστον) πίσω μας την εποχή της πανδημίας, εκτιμάται πως η διασκέδαση στην Πάτρα αλλά και σε άλλες όμορες περιοχές θα έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό ρόλο, γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στο χώρο των νυχτερινών ομάδων τα μέλη των οποίων δεν θέλουν να χάσουν καθόλου χρόνο.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να προσεγγίζουν επιχειρηματίες με σκοπό την παροχή προστασίας στα καταστήματά τους, ενώ φέρεται να υπάρχουν και άτομα από τους ίδιους χώρους που επιδιώκουν, ή έχουν ήδη συμφωνήσει, να βρεθούν ακόμη και εντός επιχειρηματικών σχημάτων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Αστυνομία από την πλευρά της δείχνει να έχει γνώση του συνόλου των κινήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και να θεωρεί μέσω κύκλων και σχετικών διαρροών πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο όποιες και αν είναι οι στοχεύσεις των ανθρώπων της νύχτας, ή ακόμη και όποιες και αν είναι οι παλιές ή οι νέες συνεργασίες που έχουν διαμορφωθεί.

Επεισόδια και διάφορες αντεγκλήσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και που εντάσσονται στα πλαίσια της δράσης αντίπαλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νύχτας, λαμβάνονται υπόψιν αλλά δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

«Γνωρίζουμε τα πάντα. Ξέρουμε πρόσωπα, ομάδες και κινήσεις και δεν πρόκειται να επιτραπεί σε οποιονδήποτε να κινηθεί εκτός των ορίων του Νόμου» είναι το μήνυμα που στέλνει αξιωματικός σε όποιο επιδιώξει εκτροπή.

ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Την ίδια ώρα ωστόσο οι κινήσεις μεμονωμένων ατόμων που έχουν απασχολήσει με τη συμπεριφορά τους στο παρελθόν, είναι ίσως εκείνη που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές.

Πρόκειται για άνδρες με παρελθόν στο χώρο της νύχτας, που δεν επιθυμούν συνεργασία με άλλα άτομα και οι οποίοι επιδιώκουν την επαφή με καταστηματάρχες με μοναχική δράση και χωρίς να έχουν τη διάθεση συνεργασίας με ομάδες.

Η δράση τους έχει μπει ήδη στο στόχαστρο των Αρχών και ήδη συλλέγονται πληροφορίες για τις κινήσεις τους και τους τρόπους που επιλέγουν προκειμένου να προσεγγίσουν επιχειρηματίες της Πάτρας.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για άτομα γνωστά, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία και τις Δικαστικές Αρχές, όχι μόνο για θέματα προστασίας αλλά και για άλλες ποινικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ φαίνεται ακόμη και να οπλοφορούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top