ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Η παράσταση «Θεόφιλος» στο «Πολύεδρο» στις 9 Σεπτεμβρίου

Facebook
Twitter

Η παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ στο Πολύεδρο.

Αυτή η ανάσα και η ζωντανή ιστορία είναι που αποτυπώνεται στο σύνολο του έργου του Θεόφιλου.

Έτσι ειπώθηκε από τον ίδιο και κάπως έτσι παρακολουθούμε κι εμείς σήμερα, έναν ζωγράφο τόσο διαχρονικό και συνάμα τόσο επίκαιρο, που μιλάει κυριολεκτικά μέσα από τις εικόνες, τα χρώματα, την τεχνοτροπία…

Ο Θεόφιλος αποτύπωσε την τέχνη της εποχής, έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο στα έργα του το ελληνικό στοιχείο και την εικονογράφηση της ιστορίας.

Εμπνεύστηκε έντονα από την Επανάσταση, η οποία αποτέλεσε την βασική του θεματική στην εικαστική του πορεία.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Θοδωρής Προκοπίου και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Βερλέκη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ανθής Σοφοκλέους και η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Κοντογιάννη.

Πάτρα: Η παράσταση «Θεόφιλος» στο «Πολύεδρο» στις 9 Σεπτεμβρίου

Η παράσταση παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σεζόν, κέρδισε το κοινό στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Παρουσιάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων το Δεκέμβριο του 2021 (7/12/21) στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και συνεχίζει το ταξίδι της.

Λίγα λόγια για το έργο:

Παρακολουθούμε τα βήματά του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του.

Ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο…. το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά….. η απόρριψη…. ο χλευασμός… η φτώχεια… είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση….

Η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον “θεατή”, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη….

Και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος , ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς και άλλοι, λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

Είσοδος: 10 ευρώ γενική είσοδος, 7 ευρώ για φοιτητές. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος και του Δήμου Μυτιλήνης

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top