ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Η παράσταση «Της Μουσικής τα Νήματα» την Παρασκευή στα Παλαιά Σφαγεία

zthypzjtfu62164b89e22a3
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 και της ενότητάς του, «Τέχνη και Θεάματα», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17.00 στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων, η παράσταση «Της μουσικής τα νήματα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από το Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ του Νίκου Τόμπρου και της Ελένης Παναγιώτου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Καρναβαλούπολη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείου Ρίου.

Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος «The Strings», ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής όπου οι χορογραφίες, το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι  παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’ όλες τις ηλικίες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Έχει ταξιδέψει σε 25 διεθνή Φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη, Ν. Αφρική και Ασία.

Έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις δήμων ανά την Ελλάδα, σε σχολεία, θέατρα bar και μουσικές σκηνές (μέρος της παράστασης έχει χρησιμοποιηθεί από το γνωστό μουσικό – θεατρικό σχήμα Άγαμοι Θύται την σαιζόν 2004-2005).

Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση τους και παίζονται σε μαύρο φόντο.

Σύλληψη-σκηνοθεσία, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας:

Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Νίκος Τόμπρος

Ελένη Παναγιώτου.

*Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

swaqwtwnmu62164bf345b39
tghkctmhzd62164c3f598e4

You may also like

Comments are closed.