ΠΑΤΡΑ: Η τραγωδία της Αρέθα δεν έχει τέλος…! Τι είπε ο δικηγόρος του σεφ

Facebook
Twitter

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΦ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

ΑΓΩΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

 

Εχουν περάσει πάνω από δέκα ημέρες από εκείνη τη νύχτα της τραγωδίας. Όταν ο 20χρονος Γιάννης Στεργίου και ο 19χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος έχαναν την ζωή τους στο τροχαίο της Αρέθα και Εθνικής οδού. Οδηγός του ΙΧ ένας 30χρονος σεφ, Πατρινός, αλλά με δραστηριότητα στη Ζάκυνθο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολιτεία» ήδη έχει αναθέσει σε δικηγόρο Αθηνών την υπεράσπισή του. Δεν επέλεξε δικηγόρο από την Πάτρα, άγνωστο γιατί. Ο Αθηναίος δικηγόρος μίλησε με την «Πολιτεία» ωστόσο δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή. Αυτό που τον ενδιέφερε είναι να μην θιγούν τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη του, μια και όπως άφησε να εννοηθεί, το κλίμα δικαιολογημένα βέβαια, είναι απόλυτα βαρύ από τους φίλους των δύο παιδιών. Από τα λεγόμενα του δικηγόρου έγινε κατανοητό πως ο οδηγός δεν θα αποφύγει την παραδοχή πως παραβίασε ερυθρό σηματοδότη. Δεν γνωρίζουμε όμως τι ακριβώς θα ισχυριστεί. Ότι μπερδεύτηκε επειδή είχαν πράσινο και οι άλλοι στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας; ‘Η κάτι άλλο; Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των φίλων των δύο παλικαριών, είναι ότι ο σεφ, την μεθεπόμενη μέρα του τροχαίου, «ανέβαζε» στο διαδίκτυο… συνταγές μαγειρικής. «Λες και δεν έτρεχε τίποτα. Λες και δεν είχαν χάσει την ζωή τους δύο παιδιά»!

 

Στην άλλη πλευρά, άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο δικηγόρος της οικογένειας Στεργίου, αφού δεν θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τον δικηγόρο Πατρών Κωνσταντίνο Κρεμμύδα. Ο οποίος όμως παραμένει πάντα δίπλα τους. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι η οικογένεια εκτός από την ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης και την παράσταση πολιτικής αγωγής, θα καταθέσει και αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση. Πιθανόν στο ίδιο επίπεδο θα κινηθεί και η οικογένεια Παπαδόπουλου.

 

Ο ΘΡΗΝΟΣ

 

Ο θρήνος για τα δύο παλικάρια συνεχίζεται. Τι να πει κανείς για τον «άγγελο» Γιώργο Παπαδόπουλο. «Εβλεπε κάποιον στον δρόμο να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και ήταν ικανός να του δώσει το χαρτζιλίκι του. Τόσο συμπονετικό παιδί ήταν. Μια ψυχούλα» μας είπε συγγενής του. Οσο για τον Γιάννη; Και ποιος δεν αγαπούσε αυτό το παλικάρι. Κάτι που φάνηκε όχι μόνο στις κηδείες των δύο φίλων αλλά και αργότερα. Ακόμη και σήμερα, εκεί στην Αρέθα, στην μοιραία διασταύρωση, νέοι πηγαίνουν σε καθημερινή βάση. Προσέχουν τα καντήλια, βάζουν νέα λουλούδια, περιμετρικά της κολώνας. Στο νεκροταφείο κάθε μέρα βλέπεις φίλους των παιδιών. Είναι το «στέκι» τους. Εκεί πλέον συζητούν, για να έχουν παρέα τον Γιάννη και τον Γιώργο. Για να μην «σπάσει» η παρέα. Για να ακούν από ψηλά, τις συζητήσεις των κολλητών τους.

 

Η ΔΙΚΗ

 

Η διαδικασία για τον ορισμό τακτικής δικασίμου αργεί ακόμη. Να θυμίσουμε ότι ο Πατρινός σεφ θα δικαστεί με τον παλαιό νόμο και όχι με τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα (Φλωρίδη). Αντιμετωπίζει ποινές μέχρι 5 χρόνια για κάθε θάνατο που προκάλεσε. Αυτό σημαίνει ότι κατά συγχώνευση αν του επιβληθεί η ανώτερη ποινή μπορεί να καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και δεν αποκλείεται να διαταχθεί και η κράτησή του για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όλα τα παραπάνω αλλάζουν όμως, αν το Δικαστήριο κάνει δεκτό κάποιο ελαφρυντικό που ενδέχεται να ζητήσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top