ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα έπρεπε να φιμωθεί γιατί είδε τι συνέβη με την Ίριδα» – Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ

Capture tzortzina
Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης ήθελε να είναι απαλλαγμένος από οτιδήποτε στην καινούρια του ζωή, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους δικούς της προφανείς λόγους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος εκτιμώντας πως η Τζωρτζίνα ήταν σαν κάποιου είδους βαρίδι.

Επιπλέον δήλωσε πως η Τζωρτζίνα ήταν ένα τετραπέρατο παιδί που τελικά αποδείχθηκε εξυπνότερη από τους γονείς της.

«Η Τζωρτζίνα είδε τι έγινε στην κούνια με την Ίριδα και μίλησε. Η Τζωρτζίνα μίλησε στο περιβάλλον της. Έλεγαν δήθεν ότι δεν θυμάται η Τζωρτζίνα τι έγινε από το δωμάτιο μέχρι την κουζίνα όταν έκαναν ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα. Έπρεπε να φιμωθεί και φιμώθηκε στην πρώτη φάση, στη δεύτερη φάση βρέθηκε σε κώμα», είπε ο δημοσιογράφος.

«Δεν ισχύει τίποτα από τους χρόνους που έχουν πει για τη Ιριδα. Να περιμένουμε και την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα», ανέφερε κάνοντας στην συνέχεια και μια αποκάλυψη για την σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού. «Υπάρχει επικοινωνία των Αρχών Ασφαλείας της Αθήνας και της Πάτρας και είμαστε πολύ κοντά στο να ζητηθεί από την εισαγγελία προκειμένου να γίνει εκταφή της σορού σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Στο μεταξύ η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Μυρσίνη Κωστοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τα νέα στοιχεία που δείχνουν πως η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν αυτή που βρήκε την 6μηνών Ίριδα νεκρή στην κούνια της.

Η ψυχολόγος χαρακτήρισε «οικουμενική τραγωδία» την υπόθεση της Πάτρας και επισήμανε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φυσικοποιούμε αυτές τις πράξεις που έχουν γίνει, από όποιον και να έχουν γίνει, αντίθετα να τα θεωρούμε αποκρουστικά.

Αναφορικά με τα νέα στοιχεία που δείχνουν τη Τζωρτζίνα ως το άτομο που βρήκε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της, η κ. Κωστοπούλου επισήμανε πως εάν η 33χρονη αποδειχτεί η ένοχη για το φόνο της Ίριδας, τότε δεν μπόρεσε να προστατέψει ούτε την Τζωρτζίνα.

«Είναι νομίζω κάτι που όλοι μας είχαμε σκεφτεί ότι η Τζωρτζίνα ενδεχομένως να ήταν ένας “ιερός μάρτυρας” σε όλη αυτή την τραγωδία και ίσως δεν είναι τυχαίο το τέλος της, το οποίο ακολούθησε» δήλωσε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

Είπε πως όλη η οικογένεια έχει παθολογικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, πολύ έντονα συσπειρωμένη γύρω από τη βία, γύρω από το ψέμα και τώρα που στενεύει ο κλοιός προσπαθούν να βγουν από τον λαβύρινθο, μέσα στον οποίο παγιδεύτηκαν μόνοι τους.

Η χρονική σειρά των γεγονότων θα λύσει το μυστήριο

Για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
Όπως είπε στη φάση που βρίσκεται τώρα η υπόθεση δεν χρειάζεται καμία ομολογία κανενός κατηγορουμένου καθώς εάν γίνει μια σωστή ανασύνθεση των γεγονότων μπορεί κάλλιστα να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και τι όχι.

«Η ανασύσταση του χρόνου των συμβάντων μας δίνει που είναι το κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, τι κάνει ή τι μπορεί δια της εις άτοπον επαγωγή να μην έχει κάνει» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως εάν ανασυνθέσεις τους χρόνους των συμβάντων σωστά, τότε έχεις κατά 90% την υπόθεση μπροστά σου.

«Τοποθετώντας κάποιον στη σκηνή ενός εγκλήματος δεν τον καθιστά αυτόματα ένοχο ανθρωποκτονίας. Όταν είναι δε οικείος του κατηγορουμένου, απλώς γνωρίζοντας του τι έχει συμβεί και κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, αποτελεί πλημμέλημα, και δεν συλλαμβάνεσαι για αυτό ποτέ, παρά μόνο εάν έχεις βοηθήσει στην τέλεση του αδικήματος» τόνισε ο δικηγόρος.

Ολοκληρώνοντας  είπε πως πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς που στην προκειμένη είναι η εισαγγελέας και ο ανακριτής.

You may also like

Comments are closed.