ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ηχηρό μήνυμα από την ομάδα Δικυκλιστών Free Riders Patras

free riders patras club
Ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αλτρουισμού έστειλαν το περασμένο διήμερο τα μέλη της ομάδας Δικυκλιστών Free Riders Patras σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας «ΠΑΤΡΑ 82», το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» και των συνεργατών της αιμοδοσίας από το Γ.Ν.Π «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν πιστοί στο ραντεβού τους και κατόρθωσαν χθες και προχθές να προσφέρουν 25 φιάλες ζωής για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

«Τα αποθέματα είναι πολύ περιορισμένα και οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες γι’ αυτό αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε για να υπάρξει επάρκεια αίματος και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας» δήλωσε στην «Γ» ο Αντώνης Κοσμόπουλος, εκ μέρους της ομάδας των δικυκλιστών.

Σημείωσε, επίσης, πως αρκετοί μοτοσικλετιστές της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά αίματος τόσο κατά την διήμερη αιμοδοσία όσο και την περασμένη εβδομάδα συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών, κάνοντας πράξη το σύνθημά τους «Η αλυσίδα της ζωής μας ενώνει όλους».

«Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε με τις δυνάμεις μας να στηρίζουμε όλους όσοι χρειάζονται αίμα, το πολυτιμότερο αγαθό που δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Ζητούμενο είναι να υπάρχει μια συνεχόμενη ροή για να καλύπτονται οι ανάγκες», ανέφερε   ο Βασίλης Παπαδημητρίου, ο οποίος συμμετείχε στην δράση με την διπλή του ιδιότητα, τόσο ως μέλος του Κλαμπ Μοτοσικλετιστών όσο και του προέδρου του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Πάτρας, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση στις ομάδες τους.

«Δεν κοστίζει τίποτα όλους εμάς που μπορούμε να απλώσουμε το χέρι μας και να προσφέρουμε το αίμα μας. Είναι μια ανθρώπινη πράξη, μια προσφορά στον συνάνθρωπο, που δυστυχώς στις μέρες μας έχει χαθεί», ανέφεραν τα μέλη του νεοσύστατου Κλαμπ, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα προς όλους.

Ο Ανδρέας Λίβανος από την πλευρά του ευχαρίστησε τις ομάδες μοτοσικλετιστών στην διήμερη εθελοντική αιμοδοσία και στην άμεση ανταπόκρισή τους στην εθελοντική προσφορά αίματος.

«Είναι γεγονός ότι και στην πόλη μας αυτήν την περίοδο βιώνουμε μεγάλες ανάγκες σε αίμα και οι εθελοντικές δράσεις για τον σκοπό αυτό είναι καλοδεχούμενες. Ευχαριστούμε θερμά τους Ομίλους Μοτοσικλετιστών και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε παρόμοιες δράσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες και να έχουμε και εμείς οι θαλασσαιμικοί ασθενείς μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Λίβανος, τονίζοντας πως είναι σημαντικό στην κοινωνία ο ένας να βοηθάει τον άλλο.

Αξίζει να αναφερθεί πως, το «παρών» στην αιμοδοσία έδωσαν τα μέλη του Κλαμπ Μοτοσικλετιστών, ενώ συνέδραμαν μέλη από την Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσικλέτας και το Βέσπα Κλαμπ Αχαΐας.

You may also like

Comments are closed.