ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ιδού τι θα φτιαχτεί στον «Σταυριανό»…

1 Σταυριανός Εργασίες 1 1
| Όπως το είχε γράψει πρώτη η «Πολιτεία» από την ημέρα αγοράς του ακινήτου από την Ten Brinke Hellas, το 2020, τρία χρόνια μετά, το κτίριο αρχίζει να παίρνει μορφή…

 

 του Αχιλλέα Ροδίτη

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα «Πολιτεία» ήταν η πρώτη που ανέδειξε το θέμα φέρνοντας στο «φως» τα σχέδια της εταιρείας Ten Brinke όταν αγόρασε το ακίνητο, στα τέλη Ιανουαρίου του 2020, ενώ είχε προχωρήσει και στην εκμετάλλευση της πρώην ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων όπου επίσης είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την διαμόρφωση του εμπορικού κέντρου της ΙΚΕΑ.

1 Σταυριανός Εργασίες 3 1

Σταυριανού… συνέχεια, λοιπόν, μιας και όσα κι αν αλλάξουν στην ιστορική και γεμάτη αναμνήσεις γωνία των Υψηλών Αλωνίων,  ό,τι κι αν κτιστεί, για τους σαραντάρηδες και άνω Πατρινούς θα είναι πάντα… «του Σταυριανού».  Οι εργασίες ωστόσο ξεκίνησαν τις προηγούμενες βδομάδες και ήδη στο εσωτερικό έχει διαμορφωθεί το εργοτάξιο για την ανέγερση εμπορικού κέντρου και τριών ορόφων πολυτελών διαμερισμάτων.

Εξ αρχής είχε δοθεί στη δημοσιότητα το πλάνο διαμόρφωσης του γωνιακού ακινήτων στα Ψηλαλώνια, με την διαμόρφωση στο ισόγειο ενός εμπορικού κέντρου με εσωτερικό διάδρομο, αντί καταστημάτων πρόσοψης, με πιθανότερη την παρουσία σούπερ μάρκετ Μασούτης. Ενώ από πάνω θα κτιστούν τρεις όροφοι κατοικιών σύγχρονης αισθητικής που όμως το κόστος αγοράς, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, να είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες της τοπικής αγοράς.

1 Σταυριανός Εργασίες 2 1

Μάλιστα το πλάνο είναι για διαμόρφωση δύο διαμερισμάτων για κάθε όροφο, αν και το πρωταρχικό σχέδιο έκανε λόγο για ενιαία οροφοδιαμερίσματα.

 

   Το νέο οικοδόμημα, περιλαμβάνει τα σχέδια ενός ισόγειου εμπορικού κέντρου και τριών ορόφων πολυτελών διαμερισμάτων αλλά προσιτών στις δυνατότητες της τοπικής αγοράς

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

1 Σταυριανός Εργασίες 4 1

Η «Ten Brinke Hellas» είναι μία χαμηλού προφίλ θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα του υπεραιωνόβιου, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, Ολλανδικού ομίλου «Ten Brinke» (με πολλά υποκαταστήματα στην Ολλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία). Η «Ten Brinke Hellas» βρίσκεται ήδη στην κορυφή της ελληνικής αγοράς ανάπτυξης ακινήτων, καθώς από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 70 εκ. ευρώ στη χώρα μας προχωρώντας σε περισσότερες από 25 επενδύσεις σε τομείς real estate. Ξεκινώντας από κατασκευή πολυκατοικιών μέχρι κτιρίων γραφείων υψηλών προδιαγραφών ή εμπορικών κέντρων. Οι επενδύσεις της εταιρείας επικεντρωνόταν σε ακίνητα της Αθήνας ή της Κέρκυρας, όπου μάλιστα το 2013 αγοράστηκε το ξενοδοχείο Miramare Beach and Spa Corfu.

Η στροφή στην Πάτρα όμως έγινε λόγω μιας σύμπτωσης. Καθοριστικής συμβολής σε αυτό ήταν ότι ένα από τα στελέχη της εταιρείας, ο κ. Κοσμάς Γιαριμίδης, που είχε μιλήσει στην «Πολιτεία», ήταν φοιτητής στην Πάτρα και γνώριζε καλά τα κατατόπια. Γνώριζε και τον Σταυριανό όπου περνούσε τα φοιτητικά του απογεύματα. Και αυτό στάθηκε αφορμή για την αναζήτηση διότι γνώριζε το εγκαταλελειμμένο γωνιακό ακίνητο των Υψηλών Αλωνίων… προσφέροντας έτσι στην εταιρεία μία ευκαιρία επέκτασης των επενδυτικών της σχεδίων και προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ…

1 Σταυριανός ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ για ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΣΟΤΙΤΛΟ 1

Το καφενείο άνοιξε ο Κώστας Σταυριανός, αγοράζοντας το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, τον Ιατρό Σταμπουλόπουλο. Από τότε, ο χώρος δεν άλλαξε χρήση. Παρέμεινε καφενείο. Πολλά χρόνια αργότερα πήρε τη σκυτάλη ο εγγονός Κώστας Σταυριανός, διατηρώντας το ως το 1995. Εκεί έγιναν τα γυρίσματα και του πρώτου γύρου του σήριαλ «Λόγω Τιμής», στα μέσα του ‘90, του Πατρινού σκηνοθέτη Λάμπη Ζαρουτιάδη, με τον Άλκη Κούρκουλο και τους συμπρωταγωνιστές του να μπαινοβγαίνουν στο καφενείο – στέκι της νεολαίας μέχρι εκείνη την εποχή (πληροφορίες από το βιβλίο της συναδέλφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, με τίτλο: «Ιστορίες Εστίασης στην Πάτρα του 20ου αιώνα»).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


You may also like

Comments are closed.