ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Αύξηση στα όρια “στατιστικής αβεβαιότητας” για το ιικό φορτίο στα λύματα

Facebook
Twitter
Οριακή αύξηση της τάξης του +25% καταγράφει η μεταβολή του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Πάτρας σύμφωνα με την Έκθεση για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, για την περίοδο 26 – 29/4/21 σε σχέση με την περίοδο 19 – 25/4/21.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι επισημαίνεται σε όλες τις Εκθέσεις του ΕΔΕΛ πως ποσοστό 30% είναι στα όρια της στατιστικής αβεβαιότητας, το παραπάνω ποσοστό αύξησης ιικού φορτίου στα λύματα της Πάτρας ερμηνεύεται και ως σταθερό.

Τα αποτελέσματα αφορούν στην περίοδο από 26 έως 29 Απριλίου 2021 (Μεγάλη Δευτέρα μέχρι Μεγάλη Πέμπτη) και όχι σε ολόκληρη την εβδομάδα 26 Απριλίου ως 2 Μαΐου λόγω των αργιών του Πάσχα.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Συμπερασματικά, την περίοδο 26-29 Απριλίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 19-25 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 9 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top